Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

3e graad

(G)een vak apart

Voor jongeren tussen 16 en 18 jaar zijn drugs geen onbekende. 76,4% heeft tijdens de laatste maand alcohol gedronken. Ongeveer 17% rookt en 10% rookte de laatste maand cannabis (VAD leerlingenbevraging 2014-2015). Preventie lijkt hier dan misschien vijgen na Pasen, maar niets is minder waar. 

Jongeren tussen 16 en 18 voelen steeds minder de invloed van groepsdruk en willen steeds meer hun eigen mening vormen. Ze staan ook meer open voor objectieve informatie die van buitenaf op hen afkomt. 

Om deze reden willen wij met ons programma voor de derde graad een waaier aan lessen en activiteiten aanbieden voor verschillende vakken, die een goed gesprek of discussie op gang brengen. 

Training

MEER INFO »

Materiaal

Het digitale pakket bevat lesvoorstellen voor verschillende vakken zoals biologie, chemie, maatschappelijke vorming, levensbeschouwing, aardrijkskunde, economie ...

Het omvat 5 delen: productkennis, invloed van drugs op hersenen en lichaam, cocaïne is geen fair trade, verslaving en hulpverlening en drugs in de kunst. 

  • USB-kaart (lessen, werkbladen ...)
  • CD-rom drugs en hersenen

BESTELLEN »

"Unplugged derde graad is zeer mooi samengesteld. Het maakt het mogelijk dat verschillende leerkrachten éénzelfde pakket gebruiken en telkens een vakgebied uitpikken die aansluit bij hun les."

 

Meer informatie via preventie@desleutel.be of 09-231 57 48

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief