die Keure Educatief

Die Keure is een Vlaamse educatieve uitgeverij die, bouwend op een lange en mooie traditie, is uitgegroeid tot een toonaangevende speler. Op onze leerplatformen Kabas en Polpo omarmen we enthousiast en vol ambitie de vele nieuwe mogelijkheden die de digitalisering biedt. Want onderwijs blijft ertoe doen, ook in de digitale wereld van nu en morgen.

Gedeelde passie voor het onderwijs

Wij delen de passie voor het onderwijs en de missie van iedere leerkracht: elke leerling zo goed mogelijk onderwijzen en daardoor maximaal te laten ontplooien. De leerling komt altijd op de eerste plaats en als je daarbij ook nog rekening wil houden met de individuele verschillen, heb je niet alleen een boeiende, maar ook een complexe uitdaging.

Precies op dat punt kruisen onze wegen: jouw uitdaging, is ook onze uitdaging. Elk uitgeefverhaal in die Keure start met een wisselwerking tussen leerkracht, leerling en uitgever. De leerkracht staat in het veld en is de expert.

Samen duurzaam
onderwijzen

Ons doel? Een klimaatneutraal bedrijf worden. Lees hier ons volledig duurzaamheidsverslag.

duurzaammateriaal

Duurzaam
materiaal

duurzaam-productieproces

Duurzaam
productieproces

duurzaam-transport

Duurzaam
transport

afval-beheer

Afvalbeheer

duurzaam-onderwijs

Duurzaam
onderwijs

footprint_icoon

Ecologische
voetafdruk

Meer weten?
Download onze folder.

Onderwijs voor iedereen

Wij vinden het een grote meerwaarde te kunnen meewerken aan projecten die het verschil maken voor leerkracht en leerling. We zijn steeds op zoek naar nieuwe en efficiënte methodieken en middelen. Maar voor ons gaat het nog iets verder. De grens tussen kwaliteitsvol onderwijzen en toekomstgericht opvoeden vervaagt steeds meer. De rol van de school wordt daarin steeds belangrijker en de verantwoordelijkheid voor wie
daar professioneel mee bezig is, alsmaar breder. Ook hierin willen wij, binnen onze mogelijkheden, een heel eind met jullie meegaan. Daarom plaatsen we graag de initiatieven en organisaties die dit jaar op onze steun kunnen rekenen, in de kijker.

Stichting Robin
Stichting Robin organiseert afbetalingsplannen voor gezinnen met een Robin-pas, biedt hen kortingen aan om de schoolkosten betaalbaar te maken en wil er zo voor zorgen dat elke leerling bij het begin van het schooljaar zijn/haar schoolmateriaal heeft.
Lees meer
Stichting Pelicano
Pelicano helpt kinderen die in schrijnende armoede leven, tot ze hun plaats vinden in het werkveld. Met die duurzame aanpak doorbreken zij de vicieuze armoedecirkel.
Lees meer
Fonds Dieter
Steunfonds voor kansandere jongeren die het moeilijk hebben om na de middelbare school verdere studies aan te vatten en/of af te werken.
Whizzkids
Een ICT-wedstrijd voor het 4e, 5e en 6e leerjaar van het basisonderwijs, de lerarenopleiding en het primair onderwijs in Nederland.
Doe mee
Saved by the bell
Deze actie, georganiseerd door Studio Globo, roept scholen op om op de Internationale Dag van de Leerkracht de schoolbel eens extra te luiden omdat elk kind, elke jongere recht heeft op goed onderwijs.
Doe mee
Kangoeroewedstrijd
De kangoeroewedstrijd is een wereldwijde reken-, denk- en puzzelwedstrijd.
Doe mee
ADiBib
ADiBib maakt leer- en werkboeken van het onderwijs digitaal beschikbaar voor leerlingen met beperkingen in de schriftelijke communicatie.
Lees meer
Vector
Gratis tijdschrift van die Keure voor wiskundeleerkrachten in het secundair onderwijs. Het is een magazine boordevol interessante lectuur met bijdragen van onder andere VVWL, Uitwiskeling, de Vlaamse Wiskunde Olympiade, het GeoGebra Instituut en nog veel meer. Vector verschijnt drie keer per jaar.
Lees meer
Fons
Fris Onderwijs Nederlands. Dit tijdschrift wil een bron van inspiratie zijn voor leerkrachten. Fons wordt opgemaakt en gedrukt door die Keure.
Lees meer
Hermes
Het tijdschrift van de Vlaamse Vereniging voor Leraren Geschiedenis en Cultuurwetenschappen is een bron van inspiratie voor leerkrachten, gemaakt en gedrukt door die Keure.
Lees meer
Info-Bas
Het informatieblad van het VIRBO voor directies basisonderwijs van het GO! onderwijs, opgemaakt en gedrukt door die Keure.
Lees meer
Advisie
Tijdschrift van het VLVO, Vereniging Leidinggevenden Vlaams Onderwijs, wordt opgemaakt en gedrukt door die Keure.
Lees meer
Vorige slide
Volgende slide