Strafrecht

Het (gemene) materieel strafrecht – van toepassing op iedereen en in alle omstandigheden – omvat het geheel van rechtsregels waarin is vastgelegd welke gedragingen als strafbaar worden beschouwd en welke straffen aan dit gedrag verbonden zijn. Naast het gemene strafrecht, zijn er ook verschillende soorten bijzonder strafrecht die van toepassing zijn in bijzondere situaties. Het betreft o.a. het verkeers(straf)recht.
Het strafprocesrecht of formeel strafrecht bevat de bijzondere procedureregels volgens dewelke het materieel strafrecht wordt toegepast.

Staat u voor uitdagingen binnen het strafrecht en zoekt u naar waardevolle kennis en inzichten? Hieronder vindt u publicaties, digitale oplossingen en opleidingen binnen deze rechtstak.

Interessante opleidingen

Bekijk de opleidingskalender voor opleidingen en studiedagen 

Webinars on demand

Digitale oplossingen

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe updates.

Omnilegie is dé wetgevingsdatabank van die Keure–la Charte en bevat onder meer onze volledige verzameling geannoteerde wetgeving. 

LexNow is een platform voor juridische documentatie waar rechtspraak en doctrine te vinden is van de uitgeverijen die Keure-la Charte en Anthemis.

Blijf op de hoogte…

Via de nieuwsbrief ontvangt u updates van nieuwe publicaties,
acties, digitale oplossingen en opleidingen.

Schrijf hieronder in op de nieuwsbrief.