Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Een digitale dankjewel aan alle assistants

Op de derde donderdag van april zetten werkgevers hun assistenten in de bloemetjes. Dit jaar valt Secretaressedag op 16 april. Net zoals alle andere speciale dagen sinds maart, is deze editie extra bijzonder. Door de coronamaatregelen werken de meeste administratieve professionals namelijk van thuis uit, ook dan verdienen ze het om een grote dankjewel te krijgen.

Als je het woord secretaresse hoort, denk je misschien spontaan aan het traditionele beeld: een vrouw aan haar bureau met de telefoon in haar hand, druk in de weer met afspraken vastleggen en informatie doorgeven aan haar baas. Maar de term 'secretaresse' dekt al lang niet meer de job die erachter zit en er vandaag stukken veelzijdiger uitziet. Administratief professionals spelen vandaag een essentiële rol in de administratieve ondersteuning van bedrijven en beschikken over multifunctionele vaardigheden. Door de talrijke nieuwe technologieën moeten ze vlot overweg kunnen met heel wat computerprogramma’s en digitale tools. Vaak spreken ze ook verschillende talen, en zo niet, beschikken ze over de juiste skills om snel en kwalitatief vertaaltools te gebruiken.

administratief_professionals

Naast het computerluik blijven ook communicatie en menselijke vaardigheden een belangrijk onderdeel van de job. Al helpen digitale tools zoals e-mail en video-calls daar natuurlijk ook bij. Het belang van digitale mogelijkheden is vandaag zelfs meer dan ooit duidelijk, want het is dankzij digitale software dat we in coronatijden blijven werken van thuis uit. Op die manier zorgen we voor elkaar, blijven we in contact met onze collega’s én hoeven we onze favoriete job niet te missen. Een (digitale) dankjewel aan alle administratieve ondersteuners en management assistants is op 16 april dus meer dan terecht!

Of je nu assistant bent of niet, digitale tools en computervaardigheden zijn vandaag voor iedere werknemer onmisbaar, zowel op het werk of thuis. Het is dan ook belangrijk dat elke leerling een uitstekende basis over ICT meekrijgt, welke professionele richting ze later ook uitgaan. Met onze nieuwe methode Enter geef jij je leerlingen in de 1e graad vanaf volgend jaar die digitale kennis mee!

enter_logo

Enter is een modulaire methode ICT voor de eerste graad A-stroom in het secundair onderwijs. De methode is bruikbaar in alle netten.

Iedereen die een computer gebruikt, kent het begrip enter. Je drukt op de entertoets om een volgende alinea te beginnen. Of om informatie te verzenden en bewerkingen te bevestigen. En dat is precies wat deze ICT-methode wil bereiken. We bieden leerlingen informatie die ze actief verwerken totdat ze de leerstof begrijpen en zelf kunnen toepassen. Enter is een nieuwe methode die de nieuwe eindtermen perfect vertaalt. Dankzij de modulaire opbouw is de methode flexibel inzetbaar, ongeacht de manier waarop de school ICT aanbiedt: als apart vak of (deels) geïntegreerd.

MEER OVER ENTER »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief