die Keure Educatief

MAX-MAVO

Wereldgezondheidsdag

De Wereldgezondheidsdag is een initiatief van de World Health Organization (WHO) waarbij telkens een specifiek gezondheidsonderwerp onder de aandacht gebracht wordt. De Wereldgezondheidsdag gaat elk jaar door op 7 april. Dit jaar is het een extra speciale editie, want ze valt samen met de 75e verjaardag van de WHO!

"Health for all"

Ieder jaar zet de WHO een thema in de verf tijdens Wereldgezondheidsdag. Thema’s die de afgelopen jaren in de kijker stonden zijn bijvoorbeeld: diabetes, voedselveiligheid en aandacht voor verpleeg- en verloskundigen. Tijdens deze 75e editie, staan we stil bij de weg die de gezondheidszorg heeft afgelegd doorheen het 75-jarig bestaan van de WHO. 

Gezondheid met Max-Mavo

We hebben onze gezondheidstoestand jammer genoeg niet volledig zelf in de hand, maar de manier waarop we leven wel. Het is belangrijk om zorg te dragen voor lichaam en geest. In de module Goesting van de methode Max-mavo leren je leerlingen hoe je een gezonde levensstijl aanneemt. De voedings-, bewegings- en geluksdriehoek komen aan bod, maar we reiken hen ook tips aan voor een goede nachtrust, onderzoeken de invloed van social media op onze levensstijl enzovoort.

Benieuwd naar meer?

Blader hieronder door de module Goesting, of bekijk via deze button de andere Max-methodes!

Max-mavo 1B - module

Module 2 Goesting (proefexemplaar)