die Keure Educatief

MAX-NEDERLANDS

Jeugdboekenmaand

In maart vier je de hele maand lang jeugdliteratuur tijdens de jaarlijkse Jeugdboekenmaand. Dit jaar duik je met jouw klas in het thema ‘Sport en spel’. Wij gaven alvast enkele sterke titels weg in de vorm van een boekenpakket vol toppers die de organisatie Iedereen Leest aanbeveelt. Ontdek de boekentips hieronder.

Thema: Sport en spel

Het zal jouw klas verbazen hoe veel steengoede jeugdboeken gaan over plezier maken, doorzetten, verbeelden en sterk worden. Spelen en bewegen is cruciaal voor alle opgroeiende jongeren, maar ook lezen is voor hen een belangrijke vorm van gymnastiek voor hun hoofd. Laat je leerlingen bovendien niet enkel individueel boeken lezen, maar laat ze ook regelmatig samenlezen of voorlezen in de klas. Ook dat kan hun leesplezier enorm stimuleren.

Boekenpakket vol toppers

Om onze splinternieuwe methode Max-Nederlands te vieren, gaven we een sportief en speels boekenpakket weg voor jouw leerlingen. De boeken komen uit de officiële lijst met boekentips van jeugdboekenmaand voor 12- tot 15-jarigen en zijn daarmee een mooie aanwinst voor elke klas- of schoolbibliotheek. Doe zelf ook inspiratie op dankzij deze toptitels:

Ghost – Rent of vlucht hij voor zijn leven? van Jason Reynolds
Arendsoog: een brug te ver van Thomas Desmet
Doodleuk van Holly Jackson
Buiten het veld van H.N. Khan
Grondvuur – Drie generaties, één geheim van Mirjam Gielen
Meisjes en sport: de 50 meest inspirerende vrouwelijke
atleten wereldwijd van Rachel Ignotofsky
The game: reis door de digitale wereld van Alessandro
Baricco, Sara Beltrame en Tommaso Vidus Rosin
Druk: alles wat je moet weten als je hoofd overloopt van
Jeannette Jonker, Claudia Lagermann en Liesbeth Vijfvinkel
Drakenridders. 1 van Lode Peeters
Ninn – 1. De zwarte lijn van Jean-Michel Darlot en Johan Pilet

Deze winactie is ondertussen afgelopen. De gelukkige winnaar van het gratis boekenpakket werd Katia Suetens uit het Onze-Lieve-Vrouwe-Instituut in Gent. Proficiat en veel leesplezier in maart! 

Ontdek Max-Nederlands

Max-Nederlands is een nieuwe blended lesmethode die leerlingen in de B-stroom en A-finaliteit sterker maakt in het Nederlands. Met fris en motiverend materiaal focussen we op doelgerichte communicatie.