x
De uitvoerbare titel en zijn (voorlopige) tenuitvoerlegging: een update (VOD)

Webinar on demand

De Conferentie van Vlaamse Gerechtsdeurwaarders (CVG) verenigt de beroepsgroep en verdedigt de belangen van de Vlaamse gerechtsdeurwaarders, dit zowel ten aanzien van de andere beroepsorganen als ten aanzien van de bevoegde beleidsinstanties.

CVG biedt ook opleidingen aan, aan leden en niet-leden, over actuele relevante topics waarbij een perfect evenwicht wordt geboden tussen theorie en praktijk en beroep wordt gedaan op een bevlogen spreker, expert in deze materie. De tweede sessie handelt over de uitvoerbare titel en zijn (voorlopige) tenuitvoerlegging.

Bij de eerste zogenaamde “Potpourri”-wet van 19 oktober 2015, die bijna 9 jaar geleden in werking trad, werd de uitvoerbaarheid bij voorraad van een in eerste aanleg op tegenspraak gewezen eindvonnis de algemene regel en de schorsende werking van hoger beroep de uitzondering. Schuldeisers, die beschikken over dergelijke rechterlijke uitspraak kunnen thans - in principe -  meteen na de betekening van de uitspraak overgaan tot de voorlopige tenuitvoerlegging ervan op eigen risico.

Dergelijke voorlopige tenuitvoerlegging doet in de praktijk vaak vragen rijzen.

Dit webinar on demand focust op de uitvoerbare titels en de tenuitvoerlegging ervan:

  • Welke uitvoerbare titels komen in aanmerking voor een (voorlopige) tenuitvoerlegging? (onderscheid voorlopige/definitieve tenuitvoerlegging)
  • Soorten rechterlijke uitspraken: in eerste of laatste aanleg/hoger beroep/cassatie-arresten; verstekbeslissingen versus tegensprekelijke beslissingen; tussenvonnissen versus eindvonnissen; geldsomveroordeling versus veroordeling tot doen/geven
  • Moet de uitvoerbaarheid bij voorraad gemotiveerd worden gevraagd?
  • Vanaf wanneer kan worden overgegaan tot voorlopige tenuitvoerlegging?
  • Kan de voorlopige tenuitvoerlegging worden geschorst?
  • Welke aansprakelijkheid riskeert de schuldeiser dit overgaat tot voorlopige tenuitvoerlegging?
  • Hoe kan de schuldenaar de voorlopige tenuitvoerlegging afwenden? (kantonnement van de oorzaken van het uitvoerend beslag: voorwaarden/gevolgen)
  • Wanneer komt de actualiteit/uitvoerbaarheid van de uitvoerbare titel in het gedrang?
  • Wat is de draagwijdte van de restitutieplicht na hervorming van de ten uitvoer gelegde uitspraak?

Het antwoord op deze vragen wordt verduidelijkt aan de hand van praktijkvoorbeelden. Genoeg materiaal om iedere gerechtsdeurwaarder, kandidaat en stagiair te kunnen boeien.

2024

Karen Broeckx
187,55
Beschikbaar
De 10-jarige aansprakelijkheid van aannemer en architect naar privaat recht: een (stabiele?) stand van zaken (VOD)

Webinar on demand

Het privaat recht in verband met de “tienjarige aansprakelijkheid van aannemer en architect” wordt vooral inhoud gegeven door de rechtspraak. De wettelijke bepalingen ter zake zijn immers beperkt (art. 1792 en 2270 O.B.W.). De codificatie van het bijzondere contractenrecht in het nieuwe Burgerlijk Wetboek, zit (nog) in de pijplijn. Ideaal moment voor een stand van zaken dus. Daarbij wordt ook nagegaan of de wetgeving rond de verplichte verzekering van deze aansprakelijkheid al toepassing heeft gekend in de rechtspraak.

De docent bespreekt tijdens dit webinar on demand het huidige privaat recht rond dit onderwerp aan de hand van relevante en recente rechtspraak en geeft daarbij een antwoord op o.a. volgende vragen:

  • Wat verstaat men onder een groot werk?
  • Wat is een stabiliteitsbedreigend gebrek?
  • Vanaf wanneer bestaat de aansprakelijkheid en hoe berekent met de vervaltermijn van tien jaar?
  • Voor wie geldt deze aansprakelijkheid juist?
  • Zijn exoneratieclausules mogelijk met betrekking tot deze aansprakelijkheid?
  • Welke is de verhouding met het leerstuk van de aansprakelijkheid wegens lichte verborgen gebreken?
  • Waarop letten bij gerechtsexpertise?
  • -…

Niet enkel de tienjarige aansprakelijkheid van aannemer en architect zelf, maar ook haar verplichte verzekering komt aan bod.

U mag zich verwachten aan een sterk uitgewerkt verhaal en een gemotiveerde spreker!

2024

Mr. Nic Clijmans
181,50
Beschikbaar
De kennisgeving in het contractenrecht (VOD)

Webinar on demand

Een eerste grondige praktijkgerichte analyse

Beschikbaar vanaf 07/06/2024

De verzending van een factuur, de ingebrekestelling, de opzegging of de ontbinding van een contract: het zijn slechts enkele voorbeelden waar u, hetzij via een brief, een e-mail of mogelijk zelfs via een WhatsAppberichtje, een kennisgeving naar uw medecontractant verzendt. Kenmerkend voor zo een kennisgeving is dat zij een zekere weg aflegt van de ene contractspartij (‘de kennisgever’) naar de wederpartij (‘de bestemmeling’).

Het is deze figuur van de kennisgeving waar dr. Stefaan Declercq de afgelopen jaren grondig onderzoek naar verricht heeft aan het Instituut voor Verbintenissenrecht van de KU Leuven. Binnenkort verschijnt de lang verwachte commerciële editie van zijn proefschrift ‘De kennisgeving in het contractenrecht’, waarin de auteur op de meest courante problemen rond deze rechtsfiguur juridisch onderbouwde antwoorden formuleert. En dat is voor het eerst: over de kennisgeving bestond tot dusver nauwelijks rechtsleer. En dat is opvallend, vermits de kennisgeving een wijdverspreide figuur is in het contractenrecht en deze rechtsfiguur bovendien vaak belangrijke rechtsgevolgen met zich meebrengt.

Tijdens dit webinar on demandlicht de docent de voornaamste bevindingen uit zijn onderzoek toe. Dat doet hij aan de hand van tien problemen waarmee de kennisgever (of de praktizijn die voor de kennisgever optreedt) regelmatig te maken krijgt:

Volgende 10 knelpunten aan bod:

  1. De enac en de kennisgeving: wanneer is een kennisgeving precies aan de orde?
  2. De functie van de kennisgeving bij een opschortende voorwaarde: wat mag (niet)?
  3. Mag de kennisgever zijn ter kennis gebrachte beslissing nog aanvullen met elementen die niet uit de kennisgeving blijken?
  4. Hoe kan de bewijsrisicodragende partij (het tijdstip van) de verzending van een e-mail aantonen?
  5. De kennisgever en zijn hulppersoon: moet de hulppersoon altijd een lasthebber zijn?
  6. De bestemmeling en zijn hulppersoon: hoe ver reikt passieve vertegenwoordiging precies?
  7. Welke sanctie dreigt wanneer de kennisgever van een foutieve verzendingswijze gebruik maakt?
  8. Hoe kan men (het tijdstip van) de ontvangst van een kennisgeving bewijzen?
  9. Problematiek van de dubbele kennisgeving: welke kennisgeving gaat voor?
  10. Op welk tijdstip sorteert een kennisgeving haar rechtsgevolgen?

2024

dr. Stefaan Declercq
296,45
Beschikbaar
De gerechtsdeurwaarder en het nieuw Burgerlijk Wetboek (VOD)

Webinar on demand

Webinar opgenomen op 19/03/2024

De Conferentie van Vlaamse Gerechtsdeurwaarders (CVG) verenigt de beroepsgroep en verdedigt de belangen van de Vlaamse gerechtsdeurwaarders, dit zowel ten aanzien van de andere beroepsorganen als ten aanzien van de bevoegde beleidsinstanties.

CVG biedt ook opleidingen aan, aan leden en niet-leden, over actuele relevante topics waarbij een perfect evenwicht wordt geboden tussen theorie en praktijk en beroep wordt gedaan op een bevlogen spreker, expert in deze materie.

De eerste sessie van 2024 handelt over de stand van zaken van het nieuw BW met de focus wat voor gerechtsdeurwaarders belangrijk is. Er wordt stilgestaan bij de diverse wijzigingen die recent zijn ingetreden in het burgerlijk recht.

Kennisgeving, berekening van termijnen, vertegenwoordiging en rechtsmisbruik zijn begrippen die elke gerechtsdeurwaarder aanbelangen. Er wordt gesnuisterd in de verschillende boeken van het nieuw BW naar relevante kwesties die deze doelgroep raken. Bezits- en eigendomsvorderingen, actief vorderen van verkrijgende verjaring, de bewijswaarde van de authentieke akte …

Genoeg materiaal om iedere gerechtsdeurwaarder, kandidaat en stagiair te kunnen boeien.

2024

Bart Van Baeveghem
187,55
Beschikbaar
Verzekeringen in de bouw (VOD)

Webinar on demand

Beschikbaar vanaf 07/03/2024

Het bouwgebeuren kampt soms met onverwachte gebeurtenissen, onvoorziene omstandigheden, concrete schadegevallen en foutieve inschattingen die allemaal, rechtstreeks of onrechtstreeks, een financiële weerslag kunnen hebben. Vaak rekenen de deelnemende bouwpartners daarbij op de tussenkomst van de verzekeringen.

Meteen rijzen de vragen:

  • Welke kosten en verliezen binnen het bouwgebeuren zullen door welke verzekeraar(s) worden gedragen en welke niet?
  • Wat waarborgt een ABR-verzekering, de BA-verzekering van de aannemer, de controleverzekering?
  • Wat kunnen we regelen binnen een polis onder de Wet Peeters-Borsus en onder de Wet Peeters-Ducarme?

U krijgt een antwoord op deze vragen tijdens dit webinar on demand die bedoeld is om een globaal overzicht en algemeen kader te schetsen van de meest voorkomende verzekeringen die we binnen het bouwgebeuren kunnen inschakelen: wat is hun doelstelling en finaliteit, vanuit welke invalshoek kijkt de verzekeraar en hoe verhouden die diverse verzekeringspolissen zich onderling?

Onmisbaar voor ieder die nood heeft aan een algemeen kader met een overzicht van de basisprincipes en beginselen zodat men terug tussen de bomen het bos ziet…

2024

Robert Bernard
181,50
Beschikbaar
Privaatrechtelijke handhaving van EU-mededingingsrecht: aspect schadebegroting – R&O nr. 59

Boek

De privaatrechtelijke handhaving van het EU-mededingingsrecht is een fascinerend leerstuk dat in volle ontwikkeling is. Overeenkomstig artikelen 101-102 VWEU is het ondernemingen bijvoorbeeld verboden om prijsafspraken te maken of misbruik te maken van hun machtspositie. Wanneer zij dat toch doen, kunnen andere marktspelers, zoals consumenten of concurrerende ondernemingen, schade lijden. Die marktspelers hebben recht op een vergoeding van de door hen geleden schade. Ondanks de intuïtieve logica achter de privaatrechtelijke handhaving van het mededingingsrecht brengt dat leerstuk in de praktijk een resem (praktische) uitdagingen met zich mee.

Het gevoerde onderzoek bespreekt die schadebegrotingsproblematiek uitvoerig. Het gaat dieper in op de synergetische wisselwerking tussen de verschillende economische begrotingsmethoden en de toepasselijke regels. Het doet dat in vijf overkoepelende onderzoeksfases: (I) de aard en doelstellingen van het Europese recht op schadevergoeding, (II) het gemengde juridisch-feitelijke schadebegrip, (III) de verschillende (voor- en nadelen van de) economische schadebegrotingsmethoden en -technieken, (IV) de toepasselijke Belgische regels en een vergelijking met het Duitse, het Engelse & het Welshe en het Nederlandse recht, en (V) een afweging tussen het integraliteitsprincipe en de noodzakelijke correcties op dat principe (in het licht van de onderzoekscriteria accuraatheid en praktische toepasbaarheid). Het onderzoek bevat enkele normatieve overwegingen, zoals de erkenning van de afschrikkende functie van de privaatrechtelijke handhaving van het EU-mededingingsrecht en de introductie van een uitdrukkelijke proportionaliteitsafweging bij de schadebegroting.

2024

185
Evaluatie van menselijke schade - Samenspel van medische en juridische (f)actoren (VOD)

Webinar on demand

Webinar opgenomen op 27/02/2024

Deze opleiding heeft als doel om ervaren en minder ervaren medisch deskundigen een context te bezorgen voor medische evaluatie van fysieke en psychische hinder.

Er wordt verduidelijkt wat het onderscheid is tussen de taak van de medisch deskundigen (bepalen van de fysieke of psychische hinder) en de taak van juristen (bepalen van de schade die daaruit voortvloeit). Maar ook wordt nagegaan wat de impact kan zijn van juridische concepten op de beoordeling van de fysieke hinder (bv.in het kader van een vooraf bestaande medische toestand) of de impact van een medische beoordeling op juridische conclusies (bv.in het kader van een verlies van kans).

Tot slot wordt beknopt aangereikt op wélke manier de effectieve schadebegroting op basis van medische verslagen gebeurt door de verzekeraars of voor de rechtbanken.

Einddoel is dat de deskundige na de opleiding een ruimer beeld heeft op het belang en de impact van zijn verslaggeving.

2024

Line De Wilde
175,45
Beschikbaar
Limburgs Rechtsleven (Limb.Rechtsl.) - jaargang 2024

Tijdschrift

Het tijdschrift Limburgs Rechtsleven brengt u een selectie van relevante vonnissen en arresten met een Limburgs aanknopingspunt over alle rechtsdomeinen heen (burgerlijk recht, fiscaal recht, gerechtelijk recht, publiek recht, sociaal recht en strafrecht). De redactieraad selecteert steeds de meest actuele uitspraken die inzichten bieden voor de rechtspraktizijn en voorziet deze waar nodig van een commentaar.

Sinds de lancering in 1975 heeft dit tijdschrift hierdoor een vaste plaats verworven binnen de juridische wereld en het bedrijfsleven.

Alle artikelen worden onderworpen aan peerreview.

Een jaarabonnement op Limb. Rechtsl. bevat:

  • 4 nummers
  • content digitaal raadpleegbaar via www.limburgsrechtsleven.be

Info over de redactie, toegang tot de bijhorende digitale platformen en een inkijkexemplaar kan u hier raadplegen.

Wenst u zich te abonneren en dit tijdschrift op een adres buiten België te ontvangen? Contacteer ons op abonnementen@diekeure.be en wij bezorgen u de prijs met aangepaste portkosten.

2024

170
Promopakket Economisch Recht

Boek, Geannoteerd Wetboek

Dit promopakket bevat volgende geannoteerde Blauwe Wetboeken:

Bestel beide wetboeken aan een mooi voordeeltarief.

2024

Oorspronkelijke prijs was: €428.Huidige prijs is: €344.
Beschikbaar
Tijdschrift Insolventie- en Beslagrecht (TIBR) - jaargang 2024

Tijdschrift

Het Tijdschrift voor Insolventie- en Beslagrecht is dé referentie in België op het vlak van faillissements- en reorganisatierecht, de collectieve schuldenregeling en het beslag- en executierecht.

Elk nummer bevat inzichtelijke bijdragen waar experten actuele thema’s en praktijkgerelateerde problemen duiden. Hiernaast verzamelt het tijdschrift ook de relevante rechtspraak. Zo is dit tijdschrift met bijpassend  online platform uw ideale vertrekpunt voor elke vraag met betrekking tot insolventie- en beslagrecht.

Dankzij onze handige TIBR-alerts bent u als eerste op de hoogte bij wetswijzigingen en het verschijnen van belangrijke vonnissen en arresten. Registreer u hier gratis voor deze alerts.

Alle artikelen worden onderworpen aan peerreview.

Een jaarabonnement TIBR bevat:

  • 2 nummers
  • content digitaal raadpleegbaar via www.tibr.be

Info over de redactie, toegang tot de bijhorende digitale platformen en een inkijkexemplaar kan u hier raadplegen.

Wenst u zich te abonneren en dit tijdschrift op een adres buiten België te ontvangen? Contacteer ons op abonnementen@diekeure.be en wij bezorgen u de prijs met aangepaste portkosten.

2024

306
Tijdschrift van de Vrede- en politierechters (T.Vred. / T.Pol.) - jaargang 2024

Tijdschrift

Het Tijdschrift van de Vrede- en Politierechters (T.Vred.) heeft als doelstelling rechtspractici snel en regelmatig te informeren over juridische actualiteiten in het algemeen en rechtspraak en rechtsleer die verband houden met de vredegerechten en politierechtbanken in het bijzonder. Het tijdschrift bestrijkt alle rechtsdomeinen waarmee de vredegerechten en de politierechtbanken rechtstreeks of onrechtstreeks geconfronteerd worden.

In de rubriek Doctrine komen uiteenlopende onderwerpen aan bod die verband houden met de juridische actualiteit of die van speciaal belang zijn voor de praktijk. Vermits het tijdschrift tweetalig is, worden zowel Nederlandstalige als Franstalige artikels opgenomen.

De rubriek Rechtspraak geeft een selectie van recente belangwekkende vonnissen van de vredegerechten en de politierechtbanken. De teksten worden in extenso weergegeven in de oorspronkelijke taal en telkens voorafgegaan door een tweetalige samenvatting.

Met een abonnement op het Tijdschrift van de Vrede- en Politierechters ontvangt u jaarlijks 1 dossier over een specifiek thema.

Wilt u alle dossiers van het Tijdschrift van de Vrede- en Politierechters ontvangen aan een voordeelprijs? Neem dan een abonnement op de boekenreeks Dossiers van de Vrede- en Politierechters. Zo krijgt u automatisch alle nieuwe dossiers toegestuurd aan een voordeelprijs.

Alle artikelen worden onderworpen aan peerreview.

Een jaarabonnement op T.Vred/T.Pol. bevat:

  • 10 nummers ( 6 nummers T.Vred. en 4 nummers T.Pol.)
  • 1 dossier gratis over een specifiek thema

Info over de redactie, toegang tot de bijhorende digitale platformen en een inkijkexemplaar kan u hier raadplegen.

Wenst u zich te abonneren en dit tijdschrift op een adres buiten België te ontvangen? Contacteer ons op abonnementen@diekeure.be en wij bezorgen u de prijs met aangepaste portkosten.

2024

254
Tijdschrift voor Notarissen (T.Not.) - jaargang 2024

Tijdschrift

Het Tijdschrift voor Notarissen is de langstlopende Nederlandstalige notariële reeks in België.

Via grondige doctrineartikels, (geannoteerde) recente rechtspraak en flashartikels met actuele topics, houdt de redactie van experten u permanent op de hoogte van de actuele tendensen in de diverse rechtsdomeinen die het notariaat aanbelangen.

Alle artikelen worden onderworpen aan peerreview.

Met een abonnement op Tijdschrift voor Notarissen ontvangt u jaarlijks elf goed gestoffeerde edities in de bus. De inhoud (incl. het volledige archief en de integrale arresten waarvan het papieren tijdschrift enkel een samenvatting bevat) is ook digitaal toegankelijk via de notariële databank T.Not.+.

Een jaarabonnement op T.Not. bevat:

Info over de redactie, toegang tot de bijhorende digitale platformen en een inkijkexemplaar kan u hier raadplegen.

Wenst u zich te abonneren en dit tijdschrift op een adres buiten België te ontvangen? Contacteer ons op abonnementen@diekeure.be en wij bezorgen u de prijs met aangepaste portkosten.

2024

520
Tijdschrift voor Wetgeving (TVW) - jaargang 2024

Tijdschrift

Het Tijdschrift voor Wetgeving is een uniek vaktijdschrift voor wie te maken heeft met de totstandkoming van regelgeving.

De rechtsregel is de eerste bron van het recht, maar slechts sinds een paar decennia wordt het belang van de kwaliteit van regelgeving erkend. Het tijdschrift speelt hierop in met actuele en uiterst relevante doctrinebijdragen / kronieken over wetgeving, waarbij zowel procedure en techniek als kwaliteit, reguleringsmanagement, impact, enz. aan bod komen.

Het tijdschrift speelt een voortrekkersrol bij de promotie en de ondersteuning van wetgevingskwaliteit, zowel voor de federale overheid en de deelgebieden als voor de lokale besturen. Interdisciplinariteit speelt hierbij een belangrijke rol: de rechtsregel is immers niet enkel een juridisch instrument, maar heeft ook onvermijdelijk maatschappelijke en economische gevolgen.

Alle artikelen worden onderworpen aan peerreview.

Een jaarabonnement op TVW bevat:

  • 4 nummers

Info over de redactie, toegang tot de bijhorende digitale platformen en een inkijkexemplaar kan u hier raadplegen.

Wenst u zich te abonneren en dit tijdschrift op een adres buiten België te ontvangen? Contacteer ons op abonnementen@diekeure.be en wij bezorgen u de prijs met aangepaste portkosten.

2024

334
Gastronomie en recht

Boek

>> Doorblader hier het inkijkexemplaar

“Gastronomie & recht” biedt een uitgebreid overzicht van de juridische uitdagingen en aspecten binnen de Vlaamse en Belgische horecasector. Het vormt een erkenning van de Vlaamse horecasector als een drijvende kracht voor de economie en een essentieel onderdeel van het sociale weefsel. Het boek beoogt een leidraad te zijn voor iedereen die geconfronteerd wordt met juridische kwesties in deze sector, waarmee het een leemte in de Belgische rechtsleer wil invullen.

De inhoud van het boek is gestructureerd rond vier kernthema’s die elk een cluster uitdagingen rond de horeca-uitbating betreffen. Het eerste deel behandelt onderwerpen met betrekking tot de opstart van een horecazaak en juridische geschillen. Het tweede deel richt zich op concrete juridische uitdagingen rond voeding. Het derde deel gaat dan weer in op de relatie tussen uitbater en klant. Het vierde en laatste deel gaat in op de relatie tussen de uitbater en contractanten/derden.

Dit boek past juridisch-fundamentele uitdagingen toe op een wijze die erg relevant is voor de praktijk. Verder streeft het ernaar een totaalervaring te bieden, met dank aan visuele elementen van culinair fotograaf Pieter D’Hoop en schilder Thomas Lefevre.

I.s.m. Horeca Vlaanderen

2023

Devolder Bram, Herbosch Maarten, ...
160
Beschikbaar
Gastronomie en recht

Boek

>> Doorblader hier het inkijkexemplaar

“Gastronomie & recht” biedt een uitgebreid overzicht van de juridische uitdagingen en aspecten binnen de Vlaamse en Belgische horecasector. Het vormt een erkenning van de Vlaamse horecasector als een drijvende kracht voor de economie en een essentieel onderdeel van het sociale weefsel. Het boek beoogt een leidraad te zijn voor iedereen die geconfronteerd wordt met juridische kwesties in deze sector, waarmee het een leemte in de Belgische rechtsleer wil invullen.

De inhoud van het boek is gestructureerd rond vier kernthema’s die elk een cluster uitdagingen rond de horeca-uitbating betreffen. Het eerste deel behandelt onderwerpen met betrekking tot de opstart van een horecazaak en juridische geschillen. Het tweede deel richt zich op concrete juridische uitdagingen rond voeding. Het derde deel gaat dan weer in op de relatie tussen uitbater en klant. Het vierde en laatste deel gaat in op de relatie tussen de uitbater en contractanten/derden.

Dit boek past juridisch-fundamentele uitdagingen toe op een wijze die erg relevant is voor de praktijk. Verder streeft het ernaar een totaalervaring te bieden, met dank aan visuele elementen van culinair fotograaf Pieter D’Hoop en schilder Thomas Lefevre.

I.s.m. Horeca Vlaanderen

2023

Devolder Bram, Herbosch Maarten, ...
160
Beschikbaar
Rol, statuut en deontologie van de bemiddelaar

Boek

Over het boek  

Dat bemiddeling de laatste jaren en decennia aan belang heeft gewonnen, is een understatement. Sinds een tiental jaar heeft het een volwaardige plaats verworven in de geschillenbeslechting. Er wordt geregeld gepubliceerd over bemiddelingstechnieken, maar er wordt minder stilgestaan bij het statuut van de bemiddelaar.  

Voor wie is dit boek bestemd?  

In de eerste plaats voor bemiddelaars met alle mogelijke specialisaties en disciplines (burgerlijke, familiale, handels-, bestuurs-, straf-, fiscale en consumentenzaken), maar niet alleen voor hen. Ook voor de magistraat die een bemiddeling beveelt of een bemiddelingsakkoord moet homologeren zal dit boek nuttig zijn. Daarnaast zullen notarissen en gerechtsdeurwaarders, en niet alleen wanneer ze ook bemiddelaar zijn, zich aangesproken voelen, net als bedrijfsjuristen. Dit boek is geschreven op maat van eenieder die met bemiddeling in contact komt: de projectingenieur, de architect, de arts, de psycholoog, de bedrijfsrevisor, de accountant, de advocaat, de commercieel manager en last but not least de gerechtsdeskundige; het is evenwel geen juridisch handboek.  

Wat mag U verwachten van dit boek?  

Vooreerst een inventarisatie van de diverse vormen van bemiddeling waarbij zowel de erkende als de niet-erkende bemiddelaar onder de loep wordt genomen. Vervolgens volgt een blik op de plaats die de bemiddelaar in het justitiële landschap inneemt, alsook zijn taak en bevoegdheden. Daarnaast wordt ook een veel minder bekend aspect toegelicht waarmee de erkend bemiddelaar wordt geconfronteerd, namelijk het beroepsgeheim en de geheimhoudingsplicht enerzijds en zijn rol in de witwaswetgeving en de witwaspreventie anderzijds. Ten slotte wordt een algemeen kader van de deontologie van toepassing op de erkende bemiddelaars geschetst.  

Klik hier voor een overzicht van eventuele wetswijzigingen sinds het ter perse gaan van het boek.

2023

De Buyst Didier
73
Beschikbaar

Blijf op de hoogte van relevante informatie, recente publicaties en opleidingen.
Schrijf u in op onze nieuwsbrief.