Gerechtelijk recht

Het gerechtelijk (privaat)recht of burgerlijk procesrecht is in de eerste plaats het geheel van rechtsregels dat het verloop van een proces voor de burgerlijke rechter regelt.
Daarnaast omvat het de rechterlijke organisatie en bepaalt het welke rechtbanken bevoegd zijn, waar ze hun zetel hebben, hoe ze samengesteld zijn, …  Het beschrijft ook de actoren van justitie: magistraten, het Openbaar Ministerie, griffiers, advocaten, gerechtsdeurwaarders, referendarissen. Tot slot bevat het ook de regels in verband met de gedwongen uitvoering van een rechterlijke beslissing door middel van beslag, het zogenaamde beslag- of executierecht.

Staat u voor uitdagingen binnen het gerechtelijk recht en zoekt u naar waardevolle kennis en inzichten? Hieronder vindt u publicaties, digitale oplossingen en opleidingen binnen deze rechtstak.

Interessante opleidingen

Bekijk de opleidingskalender voor opleidingen en studiedagen 

Webinars on demand

Digitale oplossingen

Omnilegie is dé wetgevingsdatabank van die Keure–la Charte en bevat onder meer onze volledige verzameling geannoteerde wetgeving. 

LexNow is een platform voor juridische documentatie waar rechtspraak en doctrine te vinden is van de uitgeverijen die Keure-la Charte en Anthemis.

T.Not.+ is een platform die alle informatie voor het notariaat bundelt in één pakket. Naast vlotte raadpleging van verschillende bronnen hebt u ook toegang tot extra tools zoals twee handige calculators. 

Blijf op de hoogte…

Via de nieuwsbrief ontvangt u updates van nieuwe publicaties,
acties, digitale oplossingen en opleidingen.

Schrijf hieronder in op de nieuwsbrief.