Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

De wetten van Newton

Dat de overkoepelende naam voor onze methodes exacte wetenschappen naar Sir Isaac Newton verwijst, zal voor de meesten geen eurekamoment zijn 😉. Als natuurkundige, wiskundige, astronoom, theoloog, filosoof en muntmeester had Newton een meer dan indrukwekkend CV.

Als leerkracht wetenschappen valt de naam Newton geregeld tijdens je lessen. Of je nu lesgeeft over basisgrootheden, eenheden, krachten, beweging ... Of uitlegt aan je leerlingen hoe een auto voortbeweegt, waarom het moeilijk is je evenwicht te behouden op een tram die snelheid maakt of afremt, waarom een ballon wegvliegt als je deze laat leeglopen en ga zo maar voort ...

Download de infographic om in je klas op te hangen en je leerlingen kennen de wetten van Newton over tien jaar nog! 💪

wetten van Newton

Isaac-fysica

In de module Kracht en verandering van beweging van Isaac-fysica 3 komt de eerste wet van Newton aan bod.

Met Isaac-fysica verwerven jongeren op een methodische wijze betrouwbare feitelijke kennis. Leerlingen leren een fysische werkelijkheid of een natuurlijk fenomeen vatten aan de hand van wetenschappelijke concepten. Op die manier ontwikkelen leerlingen een rationele geest om zich wetenschappelijk te positioneren t.o.v. maatschappelijke vraagstukken. 

De methode staat voor doordachte inhoud en een sterke didactische benadering. De vele concrete voorbeelden uit de hedendaagse leefwereld en duidelijke structuur zorgen mee voor een gemotiveerd en efficiënt leerproces. Neem een kijkje in de modules.

Infographic

Wens je deze infographic gratis te downloaden? Registreer je hier!

VRAAG DE INFOGRAPHIC AAN » 

 


 

 

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief