Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Gotta catch 'em all!

De titel is misschien wat misleidend, we gaan niet op zoek naar Pokémon. 😉 Wel naar schatten! Want net als escape rooms is ook geocaching tegenwoordig enorm populair. Een leuke (en coronaproof) activiteit om met je leerlingen te doen. Maar ook tijdens de les kun je in verschillende vakken aan de slag met geocaching en coördinaten.

Geo-wat?

Geocaching is een spel waarbij je via coördinaten op een gps of smartphone op zoek gaat naar caches. Op die verstopplekken ligt een schat, meestal een klein waterdicht doosje met daarin een soort logboekje. In dat boekje schrijft de vinder zijn of haar gegevens op.

Geocaching en coördinaten in de les 

ICT 💻

Met deze oefening uit Enter, onze methode ICT, daag je je leerlingen uit om een efficiënt stappenplan op te stellen om tot bij het pakje te komen. (klik op de foto)

Geocaching - Enter

Wiskunde ➗

Max-wiskunde, onze methode voor de B-stroom en A-finaliteit, wijdt een volledige module aan coördinaten. Blader hier door de module.

Dit hoofdstuk van VBTL behandelt het verband tussen transformaties en coördinaten.In deze oefeningen uit Nando gaan de leerlingen aan de slag met coördinaten.

pagina's van n1 mod 02 hoofdbewerkingen met gehele getallen pr06 bis 1 stuk coördinaten

Aardrijkskunde 🌍

In de module Wijs me de weg van Isaac-aardrijkskunde komen onder andere de volgende vaardigheden aan bod: plaatsen lokaliseren, zich oriënteren en schalen gebruiken.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief