Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Waar komt Black Friday vandaan?

Veel mensen tellen jaarlijks af om hun slag te slaan tijdens Black Friday en er de beste koopjes te pakken te krijgen. Maar waar komt de jaarlijkse koopjesdag eigenlijk vandaan? Uit de Angelsaksische wereld!

Waar komt Black Friday vandaan

Black Friday deals

De grote promoties vallen bij ons niet meer alleen op de laatste vrijdag van november zoals vroeger. Ze gelden vaak meerdere dagen, dus koopjesjagers staan best de volledige Black Week op scherp. Dit jaar loopt die van 18 november t.e.m. 25 november. De allerlaatste dag van de acties is vaak op de maandag erna, ook wel Cyber Monday genoemd. Vanwaar komt het gebeuren nu? Black Friday is naar ons overgewaaid uit de Verenigde Staten. Maar om de oorsprong uit te leggen, moet je eerst een andere Amerikaanse traditie onder de loep nemen ... 

Thanksgiving 

Thanksgiving (Day) is een jaarlijkse nationale feestdag in de United States en Canada op de vierde donderdag van november. Op die dag tonen Amerikanen en Canadezen traditioneel hun dankbaarheid voor de oogst en alle goede dingen in het leven. Voor het eerst in het jaar komt er die dag opgevulde kalkoen of stuffed turkey op tafel, het gerecht dat ook typisch is voor Kerstmis in de US en de UK. Vandaar wordt de kalkoen ook vaak als symbool gebruikt voor Thanksgiving. De dag na Thanksgiving zijn er overal gigantische uitverkopen, de beruchte Black Friday dus. Die dag geldt daar als startschot voor de kerstgekte. 

Meer Engels?

MEET CRISP »

Onze methode Engels voor de D- en D&A-finaliteit

Crisp logo

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief