Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Wereldwaterdag

'Hij is zo rijk als het water diep is': een zegswijze waarmee we bedoelen dat iemand veel geld heeft. De rijkdom van onze planeet zit echter niet in geld, maar in water. Voor mensen, dieren, planten en alles wat leeft, is water van cruciaal belang en hoe langer, hoe kostbaarder. Dat gegeven vieren en beschermen we op Wereldwaterdag.

Op 22 maart is het Wereldwaterdag, een dag waarop we stilstaan bij de kostbaarheid van water. Water is nu eenmaal onmisbaar, zowel in je lichaam als in je huis, op je school, in je dorp ... Kortom, in je hele leven. Het is dan ook belangrijk om water zo veel mogelijk te sparen en er slim mee om te gaan. Onze methodes voor het vak natuur, ruimte en techniek (NRT), en de aparte vakken natuurwetenschappen, aardrijkskunde en techniek besteden aandacht aan water en al zijn eigenschappen, voordelen en gevolgen.

Hieronder blader je door enkele voorbeeldpagina's uit de module Water(s)nood. De module is verkrijgbaar in verschillende uitgaven: geïntegreerd bij het vak natuur, ruimte en techniek (NRT) (1), of apart per discipline: natuurwetenschappen (2), aardrijkskunde (3) en techniek (4). 

(1) Isaac-nrt 

(2) Isaac-natuurwetenschappen

(3) Isaac-aardrijkskunde

(4) Isaac-techniek

Benieuwd naar onze Isaac-methodes voor de 1e graad A-stroom? We bieden de modules geïntegreerd (vak natuur, ruimte en techniek) aan of apart per discipline:

Vak Methode
Natuur, ruimte en techniek Isaac-nrt
Natuurwetenschappen Isaac-natuurwetenschappen
Techniek Isaac-techniek
Aardrijkskunde Isaac-aardrijkskunde

Geef je ook exacte wetenschappen in de 2e graad? Dan heeft Isaac ook de onderstaande methodes in petto. Momenteel stomen we zowel voor fysica als aardrijkskunde het materiaal voor het 3e jaar klaar tegen het schooljaar 2021-2022. Het vierde jaar volgt daarna voor het schooljaar 2022-2023.

Vak Methode
Fysica Isaac-fysica
Aardrijkskunde Isaac-aardrijkskunde
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief