Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

ICT to the rescue

Digitale toepassingen zijn al lang niet meer weg te denken uit onze moderne samenleving. Tijdens de coronacrisis hebben we allemaal het belang ervan aan den lijve ondervonden. Denk maar aan afstandsonderwijs, telewerk en alle mogelijke vormen van onlinecommunicatie. Maar ICT houdt niet alleen ons sociale en professionele leven op de rails tijdens deze onzekere periode, we kunnen er ook daadwerkelijk levens mee redden. 

E-health 💉

In verschillende landen over de hele wereld wordt informatica volop ingezet in de strijd tegen het coronavirus. Zo verloopt het patiëntcontact steeds vaker via digitale kanalen om verdere besmettingen te voorkomen. Er werden in verschillende landen ook apps ontwikkeld voor contactopsporing. Daarbij krijgen gebruikers een waarschuwing als ze zich te lang te dicht bij elkaar bevinden. De apps geven ook weer of de gebruiker in de buurt geweest is van iemand die later positief test op het coronavirus.

In Nederland meld je dan weer via een applicatie of je bepaalde lichamelijke klachten hebt, zoals koorts, niezen of hoesten. In ons land is er voorlopig nog geen corona-app, maar er wordt in Antwerpen wel al artificial intelligence ingezet. Slimme camera’s controleren namelijk of de social distancing wordt toegepast op De Meir. Maar het gaat nog veel verder: in China worden drones ingezet die controleren of de regels van de lockdown overal wel correct nageleefd worden.

In welke mate of vorm dan ook, ICT-toepassingen kunnen wel degelijk het verschil maken en levens helpen redden.

 

Enter_ICT

Meer lesideeën over ICT?

Je lessen ICT inleiden met de actualiteit is altijd leuk. Kun je extra inspiratie gebruiken om voldoende variatie in jouw lessen te stoppen? Maak dan kennis met Enter, onze nieuwe methode ICT voor de eerste graad A-stroom in het secundair onderwijs.

ONTDEK ENTER »

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief