Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

De magie van fotografie

Een goede fotograaf herken je aan zijn of haar talent om een foto te nemen die meteen goed is. En toch bewerken heel veel sterke fotografen hun foto's nog achteraf. Zowel voor beginners als gevorderden is fotobewerking altijd een beetje magisch. Ontdek de magie van fotografie deze zomer nog in Antwerpen en volgend schooljaar met de methode Enter! 

Zomertip 📸

Into fotografie? Deze zomer kun je in het historische Loodswezengebouw, tussen de Schelde en het MAS, het AntwerpPhoto Festival bezoeken. Dit internationale festival rond fotografie houdt momenteel zijn tweede editie en ziet fotografie als de taal van de toekomst, de beeldtaal die iedereen verbindt. Vanuit die mooie gedachte laat het festival je zien wat er vandaag in fotografie leeft tijdens een uitgebreid programma

Wist-je-dat?
Op 19 augustus is het de internationale dag van de fotografie! Ter ere daarvan vinden er tijdens het festival unieke events plaats zoals workshops, lezingen en gesprekken. 🎉 Nog een reden meer om eens naar Antwerpen/een foto te trekken 😉

Fotobewerking met Enter

Press Enter

Enter is een modulaire methode ICT voor de eerste graad A-stroom, bruikbaar in alle netten en aangepast aan de nieuwe eindtermen. Iedereen die een computer gebruikt, kent het begrip enter. Met de entertoets begin je een volgende alinea, verzend je informatie en bevestig je bewerkingen. Dat is precies het doel van deze ICT-methode: Enter biedt leerlingen informatie die ze actief verwerken totdat ze de leerstof begrijpen en zelf kunnen toepassen.

Dankzij de modulaire opbouw is de methode flexibel inzetbaar, ongeacht de manier waarop de school ICT aanbiedt: als apart vak of (deels) geïntegreerd.  

Foto's bewerken

Enter biedt een losse module Foto- en videobewerking aan! Daarin leren leerlingen de basishandelingen om foto’s te bewerken. Daarnaast leren ze de bestandsgrootte van foto’s te verkleinen en maken ze een video met foto’s. De begrippen ‘resolutie’ en ‘pixel’ worden hierbij uitgelegd. Ook het portretrecht waarbij elke persoon het exclusieve recht heeft op zijn of haar afbeelding komt aan bod.

Je kunt deze module integreren in het vak ICT of beeld. Zo beschikken je leerlingen over de digitale skills om creatieve opdrachten tot een mooi en fotogeniek eindresultaat te brengen.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief