Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Jeugdboekenmaand 2019

Van 1 t.e.m. 31 maart is het Jeugdboekenmaand. Het initiatief van Iedereen Leest laat je allerlei activiteiten beleven rond, jawel, jeugdboeken! Elk jaar staat een bepaald thema centraal, dit keer vieren we vriendschap. Naast volop boeken lezen, kunnen jonge boekenwurmen onder andere auteurslezingen en optredens bijwonen of vriendschapsbandjes maken. 

Jeugdboekenmaand in de klas

In maart valt er dus heel wat te beleven in bibliotheken en cultuurcentra over heel Vlaanderen. Maar ook op school kun je de Jeugdboekenmaand uitgebreid vieren. Geen idee wat te doen in de klas? We helpen je graag met wat inspiratie!

Boekentips

Op de website van de Jeugdboekenmaand vind je een uitgebreide lijst met boekentips over vriendschap. Hieruit kun je een of meerdere boeken selecteren om met je leerlingen te bespreken in de les.

Stripverhalen

Sinds dit jaar vind je op de website ook een hele reeks striptips voor jongeren. Zo is het weer eens wat anders!

Klasuitstap

Waarom geen klasuitstap organiseren naar een van de vele leuke activiteiten in de buurt van jullie school? Raadpleeg hier de agenda van de Jeugdboekenmaand.

Het Leeslied

Leg in de klas het Leeslied op dat speciaal voor deze editie van Jeugdboekenmaand is gemaakt en wek het enthousiasme bij je leerlingen!

Vriendschapsboekje

Vriendschap voor altijd, daar hoort een vriendenboek bij! De leerlingen kunnen makkelijk (en gratis) een pagina downloaden om zelf een vriendschapsboekje samen te stellen.

Veel plezier!

Meer lesideeën voor het vak Nederlands?

BOON is de nieuwe methode Nederlands voor het secundair onderwijs. De methode is geschikt voor de 1e graad A-stroom en voor de 2e en 3e graad ASO, TSO en KSO. BOON biedt een nieuwe kijk op het vak Nederlands.

ONTDEK BOON »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief