Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Inspiratie voor leesopdrachten

Van 20 tot 28 november is het weer Voorleesweek. Een week in het teken van voorlezen: één kwartier, elk kind, elke dag. Een mooi initiatief dat we ook voor oudere kinderen en jongeren kunnen doortrekken met gewoon lezen. Wat als je elke leerling nu elke dag (minstens) een kwartiertje aan het lezen krijgt? Wij bieden je alvast een bundel vol verrassende leesopdrachten om dat te bereiken.

Ga op leesontdekking

Hoewel hun leesvaardigheid en interesse in boeken vandaag soms afnemen, wil je jouw leerlingen in de les Nederlands toch enthousiast maken om te lezen, of het nu om fictie of non-fictie gaat. Niet alleen voor school, maar ook in hun vrije tijd. Je wil hen de wereld van de literatuur en haar verschillende genres laten leren kennen zodat ze zelf ontdekken welke teksten hen aanspreken en boeien. Elke dag kort proeven van een verhaal of genre kan hen al nieuwsgierig en een stukje wijzer maken. Maar welke leesopdracht of boekentip geef je hen mee? Onze methode Nederlands BOON helpt je met die keuze.

 

 

jongeren die lezen

BOON geeft leestips

Om je inspiratie te geven voor leesopdrachten en boeken biedt BOON voor de 1e graad A-stroom en het 3e jaar D- en D&A-finaliteit een online inspiratiebundel literatuur. De bundel geeft jou als leerkracht een overzicht van originele en zinvolle leesopdrachten, afgestemd op de tekstsoorten die voorkomen in de verschillende modules van BOON 1, 2 of 3. De inspiratiebundel bevat, naast de mogelijke opdrachten, ook de schrijfkaders die je leerlingen nodig hebben om de opdrachten te maken.

graag lezen

Benieuwd naar de inspiratiebundels van BOON? Vul het formulier in en
ontvang de volledige bundel voor het 1e, 2e of 3e jaar gratis via e-mail. 👇

Verschijnt het formulier niet? Klik hier om het in te vullen.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief