Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Contactmaterialen

Op voorraad
2012
Boek
Auteur(s): Notebaert Eveline
Is onderdeel van de reeks Food issues
Alle materialen en voorwerpen bestemd om met levensmiddelen in contact te komen, mogen geen nefaste invloeden vertonen naar voeding toe. De voornaamste vereisten die hiervoor in de geldende wetgeving in het leven zijn geroepen, werden in dit praktijkboek op een rijtje gezet. Er wordt uitgelegd hoe moet worden omgegaan met contactmaterialen, wat een verklaring van overeenstemming is en welke informatie dit document moet bevatten, hoe contactmaterialen correct worden gelabeld en traceerbaar zijn, welke migratietesten moeten worden uitgevoerd ...
ISBN 9789048614271 - Bestelcode 202124401
Contactmaterialen
€ 59,00
Abonnees € 47,00

Alle materialen en voorwerpen bestemd om met levensmiddelen in contact te komen, mogen geen nefaste invloeden vertonen naar voeding toe. De voornaamste vereisten die hiervoor in de geldende wetgeving in het leven zijn geroepen, werden in dit praktijkboek op een rijtje gezet. Er wordt uitgelegd hoe moet worden omgegaan met contactmaterialen, wat een verklaring van overeenstemming is en welke informatie dit document moet bevatten, hoe contactmaterialen correct worden gelabeld en traceerbaar zijn, welke migratietesten moeten worden uitgevoerd ...


Inhoudstafel

Hoofdstuk 1: Contactmaterialen
1.1. Definitie van contactmaterialen
1.2. Problematiek
1.3. Gevolgen

Hoofdstuk 2: Materialen en voorwerpen
2.1. Actieve en intelligenten materialen en voorwerpen
2.2. Kleefstoffen
2.3. Keramiek
2.4. Kurk
2.5. Rubber
2.6. Glas
2.7. Harsen met ionenwisselaars
2.8. Metalen en metaallegeringen
2.9. Papier en karton
2.10. Kunststoffen
2.11. Drukinkt
2.12. Geregenereerde cellulose
2.13. Siliconen
2.14. Textiel
2.15. Vernis en deklagen
2.16. Was
2.17. Hout

Hoofdstuk 3: Contaminanten
3.1. Bisfenol A
3.2. Isopropylthioxanton
3.3. Primaire aromatische amines
3.4. Formaldehyde
3.5. Semicarbazide
3.6. Ftalaten
3.7. Perfluorverbindingen
3.8. Benzofenon en 4-methylbenzofenon
3.9. Zware metalen

Hoofdstuk 4: Europese wetgeving
4.1. Verordening (EG) nr. 1935/2004
4.2. Verordening (EG) nr. 2023/2006
4.3. Specifieke Europese wetgeving voor materialen en voorwerpen
4.4. Specifieke Europese wetgeving voor contaminanten

Hoofdstuk 5: Belgische wetgeving
5.1. Wetgeving uit de geschiedenis
5.2. Koninklijk besluit van 11 mei 1992
5.3. Belgische wetgeving gelinkt aan Europese wetgeving
5.4. Aanvullende Belgische wetgeving

Hoofdstuk 6: Analyse van contactmaterialen
6.1. Migratietesten
6.2. Sensorische testen

Hoofdstuk 7: Contactmaterialen in kwaliteitsmanagementsystemen
7.1. Fabrikanten van levensmiddelen
7.2. Constructeurs van contactmaterialen

Hoofdstuk 8: Toekomstperspectief voor contactmaterialen
8.1. Huidige stand van zaken
8.2. Uitdagingen voor morgen

Referentielijst

De reeks geeft u praktische inzichten rond de concrete toepassing van de warenwetgeving in de dagelijkse praktijk van de voedingsindustrie. Food issues is gelieerd aan het tijdschrift ‘Food, Science & Law’.

Redactievoedselfraude

  • Eveline Notebaert

Verschenen in deze reeks


Ontdek ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief