Gastronomie en recht

2023
Devolder Bram, Herbosch Maarten, Tilleman Bernard, Van den Abeele Frederik

>> Doorblader hier het inkijkexemplaar

“Gastronomie & recht” biedt een uitgebreid overzicht van de juridische uitdagingen en aspecten binnen de Vlaamse en Belgische horecasector. Het vormt een erkenning van de Vlaamse horecasector als een drijvende kracht voor de economie en een essentieel onderdeel van het sociale weefsel. Het boek beoogt een leidraad te zijn voor iedereen die geconfronteerd wordt met juridische kwesties in deze sector, waarmee het een leemte in de Belgische rechtsleer wil invullen.

De inhoud van het boek is gestructureerd rond vier kernthema’s die elk een cluster uitdagingen rond de horeca-uitbating betreffen. Het eerste deel behandelt onderwerpen met betrekking tot de opstart van een horecazaak en juridische geschillen. Het tweede deel richt zich op concrete juridische uitdagingen rond voeding. Het derde deel gaat dan weer in op de relatie tussen uitbater en klant. Het vierde en laatste deel gaat in op de relatie tussen de uitbater en contractanten/derden.

Dit boek past juridisch-fundamentele uitdagingen toe op een wijze die erg relevant is voor de praktijk. Verder streeft het ernaar een totaalervaring te bieden, met dank aan visuele elementen van culinair fotograaf Pieter D’Hoop en schilder Thomas Lefevre.

I.s.m. Horeca Vlaanderen

160

Beschikbaar
Auteurs
Editors : Devolder Bram, Herbosch Maarten, Tilleman Bernard, Van den Abeele Frederik
Auteurs : Bombay Anne, Christiaenssen Paulien, Claeys Elien, De Noyette Ella, De Pourcq Sofie, Deferme Driek, Degroote Marie-Laure, Descheemaeker Michiel, Devolder Bram, Hellemans Pauline, Herbosch Maarten, Kesteloot Jakob, Lefevre Thomas, Paredis Elisa, Reniers Jacob, Royer Sofie, Spriet Bart, Tilleman Bernard, Vaes Kevin, Van de Putte Willem, Van den Abeele Frederik, Van den Eynde Lise, Vanherpe Jozefien, Vanhoyland Zeno, Vanthorre Eveline, Verbeke Jan-Willem, Verhulst Michiel, Vos Maarten, Willems Daan, Wyseur Bert
Domein : Recht
Bestelcode : 202239006
Jaar : 2023
Type : Boek
Aantal pagina's : 746
ISBN : 9789048647767

>> Doorblader hier het inkijkexemplaar

“Gastronomie & recht” biedt een uitgebreid overzicht van de juridische uitdagingen en aspecten binnen de Vlaamse en Belgische horecasector. Het vormt een erkenning van de Vlaamse horecasector als een drijvende kracht voor de economie en een essentieel onderdeel van het sociale weefsel. Het boek beoogt een leidraad te zijn voor iedereen die geconfronteerd wordt met juridische kwesties in deze sector, waarmee het een leemte in de Belgische rechtsleer wil invullen.

De inhoud van het boek is gestructureerd rond vier kernthema’s die elk een cluster uitdagingen rond de horeca-uitbating betreffen. Het eerste deel behandelt onderwerpen met betrekking tot de opstart van een horecazaak en juridische geschillen. Het tweede deel richt zich op concrete juridische uitdagingen rond voeding. Het derde deel gaat dan weer in op de relatie tussen uitbater en klant. Het vierde en laatste deel gaat in op de relatie tussen de uitbater en contractanten/derden.

Dit boek past juridisch-fundamentele uitdagingen toe op een wijze die erg relevant is voor de praktijk. Verder streeft het ernaar een totaalervaring te bieden, met dank aan visuele elementen van culinair fotograaf Pieter D’Hoop en schilder Thomas Lefevre.

I.s.m. Horeca Vlaanderen

Anderen bekeken ook

Blijf op de hoogte van relevante informatie, recente publicaties en opleidingen.
Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwe updates.