die Keure Educatief

VERREKIJKER

Jeugdboekenmaand

Maart is elk jaar opnieuw de favoriete maand van boekliefhebbers. Als uitgeverij vierden wij dan ook graag mee tijdens de Jeugdboekenmaand door een tof boekenpakket weg te geven. Zo kon jij van jouw leerlingen echte boekenwurmen maken met leuke boeken die aansluiten bij hun niveau en het thema van 2024: Sport en spel.

Maak van lezen een sport

Tijdens de Jeugdboekenmaand zetten scholen, bibliotheken en boekhandels kinder- en jeugdboeken in de kijker. In 2024 was het thema ‘Sport en spel’! Het zal jouw klas verbazen hoeveel steengoede jeugdboeken gaan over plezier maken, doorzetten, verbeelden en sterk worden. Spelen en bewegen is cruciaal voor alle opgroeiende kinderen, maar ook lezen is voor hen een belangrijke vorm van gymnastiek voor hun hoofd. Laat je leerlingen bovendien niet enkel individueel boeken lezen, maar laat ze ook regelmatig samenlezen of voorlezen in de klas. Ook dat kan hun leesplezier enorm stimuleren. 

Doe mee en win!

We selecteerden voor elke leeftijdscategorie drie boeken uit de boekentips van de Jeugdboekenmaand en schonken ze weg in de vorm van een boekenpakket. Ontdek de titels:

3-6 jaar:  De fantastische vliegwedstrijd van Tjibbe Veldkamp / De Springe-dinges van Kathleen Doherty / Frank en Bert op de fiets van Chris Naylor-Ballesteros

6-9 jaar: Nout & ik in de razende ruimte van Fleur Doornberg-Puglisi / Op schattenjacht met Penelope Strudel van Brendan Kearney / Rik en Noor: De tuin achter de muur van Isabelle Gielen

9-12 jaar: Danny Boy: Over een stuntjongen met hoogtevrees van Leen Vandereyken / De jongen onder water van Adam Baron / Het geheim van de grote race van Simone Arts en Faylinn Teeuwen

Deze winactie is ondertussen afgelopen.

Verrekijkerbieb

Ben jij nog op zoek naar leuk leesmateriaal dat past bij het niveau van jouw leerlingen? Neem dan zeker een kijkje in de Verrekijkerbieb. Het leesaanbod bevat voor het 2e t.e.m. het 6e leerjaar maar liefst 72  verschillende leesboeken per leerjaar. Elk pakket biedt een evenwichtige mix van tekstsoorten en drie leesniveaus.

Ontdek ons taalaanbod

🐻 Maak kennis met mol en beer, de methode aanvankelijk lezen voor het 1e leerjaar. Leuk, véél materiaal, budgetvriendelijk én met een eigen virtuele oefenwereld.

👀 Bij de totaalmethode Verrekijker Taal vanaf het 2e leerjaar staat leesplezier centraal. De methode gaat uit van betekenisvolle en uitdagende taalcontexten en spendeert daarbij extra aandacht aan begrijpend lezen. Verrekijker biedt een uitgebreid leesaanbod op drie leesniveaus en voorziet ook een aanbod voor anderstalige en taalzwakke leerlingen. 

👫 De methode taalinitiatie Nederlands Matti en Mona leert anderstalige of taalarme leerlingen de eerste stappen zetten in het Nederlands met herkenbare thema’s uit hun eigen leefwereld. Het multimediale pakket is inzetbaar van het 1e t.e.m. 6e leerjaar.  Ontdek ook Matti en Mona kleuter.

🐭 Taalinitiatie Frans geef je met onze methode Pistache, en gelijknamige muis die ongetwijfeld de lieveling van je klas wordt vanaf het 4e leerjaar. Zodra Pistache in de klas komt, schakelen je leerlingen over naar het Frans. Zo leren ze Franse klanken en woorden spelenderwijs kennen. Ontdek ook Pistache kleuter.

🔑 Ontdek ook Passepartout, onze methode Frans vanaf de 2e graad. De methode zet sterk in op mondelinge interactie en biedt op Kabas veel digitaal materiaal zoals animaties, maar ook individuele, adaptieve leerpaden met jouw co-teacher Kai.