die Keure Educatief

Jouw leerplatform
voor het basisonderwijs

  • Gepersonaliseerd oefentraject met je digitale co-teacher Kai
  • Primeur met digitaal werkboek voor wiskunde
  • Automatisch gedifferentieerde taken na evaluatie
  • Uitgebreide resultatenweergaves op overzichtelijke dashboards
  • Games motiveren als oefenen wat lastiger wordt

Kabas, jouw digitale toolbox

Kabas is je digitale toolbox van die Keure voor het basisonderwijs. Kabas maakt blended learning in je klas mogelijk en biedt alles om:

  • als leerkracht de leerstof te onderwijzen en de voortgang van je leerlingen te monitoren.
  • als leerling de leerstof te ontdekken, in te oefenen en toe te passen in nieuwe contexten.

Kabas staat nooit stil. De feedback van onze gebruikers en onze eigen nieuwe ideeën verwerken we om de drie maanden in nieuwe toepassingen. Zo vertaalt Kabas de digitale evolutie in handige tools die je vlot kunt inzetten in je dagelijkse klaspraktijk.

Voor je les

Kabas ordent alle materiaal overzichtelijk op basis van de inhoudstafel van jouw methode. Zo vind je per les alles wat je nodig hebt, opgeknipt en duidelijk benoemd. Je kunt ook bladeren in de gebundelde bestanden. Met handige zoekfilters en intuïtieve dashboards kun je zelf altijd makkelijk verder zoeken en selecteren wat je wil zien of gebruiken.

Tijdens je verlengde instructie

Via het Kabas-dashboard ga je naar je bordboek dat je op verschillende apparaten tegelijk kunt openzetten. In onze nieuwe methodes beschik je tijdens je instructie over nog veel meer: dynamische bordschema’s, instructiefilmpjes, animaties en video’s. Die gebruik je klassikaal of individueel waarbij de leerlingen ze zelf handig oproepen met QR-codes.

Bij de inoefenfase

De oefeningen op drie niveaus zet je handig klaar of je laat je daarbij helpen door onze co-teacher Kai. De resultaten volg je in realtime op overzichtelijke dashboards. Zo kun je onmiddellijk bijsturen. Daarvoor kun je elke gemaakte oefening opnieuw oproepen en bekijken. Bij Kadet, onze nieuwe wiskundemethode, introduceren we voor het eerst ook een digitaal werkboek. Vlot switchen tussen digitaal en papier kan nu ook in het werkboek.

Als je gaat differentiëren en zorgen

Na de inoefenfase wil je differentiëren. Kabas biedt daarvoor een waaier aan mogelijkheden. Zo kun je verder selecteren in de digitale oefeningen op drie niveaus of Kai inschakelen. Je beschikt daarnaast ook over een schat aan oefenblaadjes in PDF-formaat, ook op drie niveaus, en na een toets biedt Kabas een automatisch gedifferentieerde taak op basis van de resultaten.

De wereldactualiteit in je klas

Onderwijs staat niet los van de maatschappij. Kabas is jullie digitale venster op de wereldactualiteit. Op een twitterfeed op je dashboard krijgen je kinderen dagelijks een drietal actuaberichten, vertaald naar hun niveau. Op het einde van elke week staat er een actuaquizje klaar.

Gamification

Games motiveren kinderen als het wat lastiger wordt. In de nieuwe methodes gebruiken we minigames om specifieke inhouden te drillen of te oefenen. Daarnaast verdienen kinderen met alle oefeningen die ze maken op Kabas de begeerde Kwetons. Daarmee spelen ze in een van de zes uitdagende werelden van Kweetet.

Heb jij soms ook handen te kort en vind je het moeilijk om elke dag keuzes te maken? In de nieuwe methodes van die Keure komt Kai je graag te hulp. Je co-teacher staat klaar op Kabas en geeft je leerlingen op het passende moment een slim aanbod van oefeningen en instructie. Kai heeft, net zoals jij, alle eigenschappen van een topleerkracht en biedt een schat aan digitaal materiaal om iedere dag bij te springen in je klas. Jouw co-teacher neemt het even van je over zodat jij tijd vrijspeelt om te doen wat jij beter kan: die kinderen helpen die jouw expertise het meest nodig hebben.

Co-teacher Kai op Kabas

Mag Kai zich even voorstellen?

Kai is behulpzaam en geduldig voor de kinderen in je klas. Ook als het even lastig wordt, blijft Kai zoeken naar de juiste oefening of instructie.

Kai kan daarvoor rekenen op een fantastisch geheugen. Het robotje onthoudt namelijk wat kinderen hebben gedaan, per doel en dat over de leerjaren heen. Zo maakt Kai elke keer opnieuw een inschatting van hun beginsituatie en kiest het intelligent de volgende oefening of instructie.

Kai is ook ambitieus: het doel is om elk kind het meest optimale leerpad aan te bieden. Daarmee wil Kai hen motiveren om hun allerhoogste leerresultaat te bereiken.

Hoe kan Kai helpen in jouw klas?

Kai maakt individuele leerpaden, adaptief en dus volstrekt uniek voor elke leerling. Dat gebeurt op het niveau van elk leerdoel. Een leerling kan binnen hetzelfde leergebied goed zijn voor het ene doel, maar vastzitten op een ander.

Die leerpaden of -sporen krijg je aangeboden op Kabas, op de momenten in het leerproces waarin dat zinvol is. Dat is heel vaak na jouw instructie, maar kan ook in het begin zijn om bijvoorbeeld de beginsituatie na de vakantie te bepalen.

Kai construeert die leerpaden zelf, stap voor stap, terwijl de leerling aan het werk is. De co-teacher combineert daarvoor de kennis van het curriculum met een enorm aanbod van instructievideo’s en oefeningen op drie niveaus. Kai onthoudt alle resultaten op doelniveau en kiest op basis daarvan de volgende stap in het leerpad. Dat betekent concreet dat je voor een gepersonaliseerde voortgang volledig mag vertrouwen op Kai. Jouw co-teacher kent je leerlingen en de leerinhouden en maakt de keuzes die jij ook zou maken.

Jijzelf volgt alles transparant op de dashboards van Kabas, tot op het niveau van de gemaakte oefeningen. Je co-teacher toont alles wat je leerlingen doen. Kai corrigeert in jouw plaats en geeft je in real time feedback. Als alles vlot loopt, laat je Kai aan het werk. Loopt het wat minder, dan kun jij ingrijpen.

Hoe helpt Kai jouw leerlingen?

Kai wil een goeie co-teacher zijn, die met je leerlingen een resultaat bereikt en hen daarmee motiveert om verdere stappen te zetten. Jouw plichtsbewuste Kai volgt hen heel nauwgezet op.

Kai wisselt vlot tussen oefeningen op drie niveaus en schakelt over op instructie als dat nodig blijkt. Zo zet jouw co-teacher een stap terug voor de leerlingen die te zwak scoren en wordt er net uitbreiding of verdieping aangeboden voor wie de basis beheerst. Voor wie het echt vlot gaat, durft Kai zelfs al eens naar een volgend leerdoel schakelen, ondersteund met video-instructie.

Zo daagt Kai je leerlingen uit om hen succes te laten ervaren. Hun inzet wordt beloond met een betere beheersing van het leerdoel en met een korfje kwetons dat ze kunnen gebruiken in de gamewereld van Kweetet.

Waar en wanneer springt Kai bij?

Kai kan je helpen in elke nieuwe methode van die Keure.

logo Fluo    logo Passepartout    logo Kadet

Wist-je-dat: Kai een boeiende opleiding kreeg?

Kai kan rekenen op decennia van ervaring en expertise binnen die Keure en is helemaal thuis in didactiek en leerdoelen. De co-teacher kan rekenen op een eigen IT-team en heeft met Kabas het perfecte platform om op een vlotte manier bij te springen in de klas. Voor de Artificiële Intelligentie (AI) krijgt Kai de hulp van Adaptemy. Het Ierse bedrijf specialiseert zich al sinds 2015 in AI voor educatie en werkt samen met bedrijven en instanties over de hele wereld, zoals bijvoorbeeld met het Ministerie van Onderwijs van Singapore. Kai is een leergierig robotje en wil daarom een alsmaar betere co-teacher worden. Op basis van de gebruikersdata maakt het leerpaden, oefeningen en instructies daarom constant beter en efficiënter.

Meer weten over Kabas
Meer weten over Adaptemy

Kabas is een noodzaak bij elke methode van die Keure. Voor Kabas betaal je elk schooljaar per leerling, per leerjaar of per school. Ken je het definitieve aantal leerlingen nog niet? Geen probleem, je kunt altijd leerlingen toevoegen.

Prijzen

Voor deze methodes betaal je een Kabas-licentie per leerling, per schooljaar:
Beestig: gratis  
Cecilia: € 1,4
Enter for kids: € 1,2
Fluo: € 2,5  |Via.mundo: € 1,9
Jezus leeft: € 2,6
Blended methode Kadet: € 20
Katapult: € 3,9  |  Komp@s: € 3,90
Luna: € 2,6
Mol en beer: € 4,9 
Passepartout: € 3,2  |  Beaufort: € 3,2
Wouw – alle thema’s: € 4,4  |  Wouw – per thema: € 0,75
Verrekijker Spelling: € 4,2  |  Verrekijker Taal: € 2,5  |  Verrekijkerbieb: gratis
Mundo 1 & 2 – alle thema’s: € 2,6  |  Mundo 3, 4, 5, 6 – alle thema’s: € 3
Mundo 1 & 2 – per thema: € 0,5  |  Mundo 3, 4, 5, 6 – per thema: € 0,6

Voor deze methodes is er een pakketprijs per leerjaar/per schooljaar:
Hop!: € 55,55
Krullenbol: € 38,00
Pimpampoen: € 22
Manus: € 18,50
Muzemundo: € 55,55
Pistache lager: € 30,8
Pistache kleuter: € 22
NT2-traject: € 28,6

Voor deze methodes is er een pakketprijs per school/per schooljaar:
Matti en Mona kleuter: € 110
Matti en Mona: € 275

Licentiekortingen

Als school verdien je licentiepunten op basis van de methodes die je aankoopt. Voor sommige methodes krijg je 2 punten per leerjaar en voor andere methodes 1 punt per leerjaar.
Luna, mol en beer, Wouw, Katapult en Komp@s: voor deze methode ontvang je 2 licentiepunten per leerjaar.
Verrekijker Taal en Spelling, Fluo, Muzemundo, Passepartout en Hop: voor deze methodes ontvang je 1 licentiepunt per leerjaar.
Uitzondering: op een Kabas-licentie van Kadet geldt een vaste korting van 5%

Vanaf een bepaald aantal punten ontvang je korting op de eerstvolgende factuur:
20 punten of meer = 10% korting
30 punten of meer = 15% korting
40 punten of meer = 20% korting
Let op: bij bestellingen na november wordt er geen korting toegepast op eerdere facturen.

Wens je een offerte van de Kabas-licenties voor jouw school? Contacteer de besteldienst.

Automatische verlenging van jouw Kabas-licenties

De huidige Kabas-licenties van jouw school worden automatisch verlengd voor volgend schooljaar. Wil je liever zelf je licenties hernieuwen, dan kun je als beheerder het automatisch verlengen uitschakelen in je Kabas-account bij ‘Producten en licenties’. 

Wil je licenties kopen voor nieuwe methodes?

De schoolbeheerder bestelt de schoollicenties en beheert de toegang voor het leerkrachtenteam. Licenties bestel je op Kabas of via de webshop van die Keure. Opgelet: via de webshop kan bestellen enkel als je ingelogd bent met een schoolaccount. Heb je nog geen schoolaccount? Mail naar besteldienst@diekeure.be.

Vanaf 1 mei bestel je licenties voor volgend schooljaar. De licenties zijn dan onmiddellijk beschikbaar. De afrekening gebeurt na de start van het schooljaar, nadat de leerlingen in Kabas zijn toegewezen aan hun nieuwe klas.

Heb je nog geen schoolbeheerder en wil je toegang als school? Vul hier het aanvraagformulier in. We bezorgen de schoolbeheerder een login. Als school kies je zelf wie de rol van schoolbeheerder invult. Meer uitleg over het platform en de rol van de schoolbeheerder vind je op Kabas

Ben je niet verbonden aan een school? Klik dan hier om toegang te krijgen tot Kabas.

Heb je een vraag over Kabas? Bekijk de veelgestelde vragen.
Tip: bij bepaalde vragen vind je handige instructievideo’s, neem zeker een kijkje.

Vind je het antwoord op jouw vraag niet? Neem dan contact op met de helpdesk via kabas@diekeure.be. We helpen je graag verder!