T.Not.+

Met dit combipakket hebt u altijd en overal toegang tot het Tijdschrift voor Notarissen (T.Not.), dé rechtsbron bij uitstek voor het notariaat. Zo krijgt u vóór de verschijning van het papieren tijdschrift ook toegang tot het digitaal platform met alle bijdragen uit het tijdschrift alsook alle archieven. Bovendien kunt u er de integrale tekst van de arresten raadplegen, als aanvulling op het overzicht van rechtspraak uit het papieren tijdschrift.

Op T.Not.+ vindt u nog tal van interessante monografieën en modellen voor het notariaat, waaronder de publicaties uit volgende drie reeksen:

 • Rechtskronieken voor het Notariaat (onder leiding van Jan Bael, Gerd Verschelden en Annelies Wylleman)
 • Patrimonium (sinds 2014 en onder leiding van Walter Pintens (tot 2022), Charlotte Declerck en Sven Mosselmans)
 • Notariële rechtsbibliotheek (onder leiding van de redactie van het Tijdschrift voor Notarissen, met o.a. de verslagboeken van de studiekring Oost-Vlaanderen)

Daarnaast hebt u als abonnee exclusief toegang tot de inflatiecalculator voor de waardering van schenkingen. Vanaf 1 september 2018 worden zowel roerende als onroerende schenkingen verrekend in de erfenis (vóór de berekening van ieders erfdeel) naar de waarde op het moment van schenken, maar geïndexeerd op datum van overlijden volgens de consumptieprijsindex (mits enkele uitzonderingen).

Sinds 1 oktober 2020 is er een tweede calculator toegevoegd voor de omzetting van vruchtgebruik in het burgerlijk recht (na de wet van 19 juni 2016). Prof. Christian Jaumain heeft deze omzettingstafels uitgewerkt voor notarissen, advocaten en magistraten. En dit voor levenslang vruchtgebruik, tijdelijk vruchtgebruik bij leven (op zowel 1 als 2 hoofden) en voor vast vruchtgebruik. Een handige modus operandi helpt u meteen op weg.

Tot slot hebt u sinds kort als abonnee ook toegang tot de concordantietabellen bij het Burgerlijk Wetboek in beide richtingen (oud BW naar BW en BW naar oud BW). 

Kortom, met T.Not.+ hebt u alle informatie voor het notariaat op één plaats. Zo hebt u nog vlotter toegang tot alle bronnen die voor u belangrijk zijn en doorzoekt u gemakkelijk teksten dankzij de handige zoekmotor. Die info kan u vervolgens bewaren, afdrukken of knippen en plakken in andere documenten. 

Meer informatie of een offerte op maat?

Actueel

De digitale bibliotheek wordt automatisch aangevuld met nieuwe boeken binnen de reeksen alsook de nieuwe nummers van het Tijdschrift voor Notarissen. Zo beschikt u steeds over de meest up-to-date informatie.

Compleet

T.Not.+ bundelt alle informatie voor notarissen op één plaats. Zo hebt u toegang tot alle bijdragen uit het Tijdschrift voor Notarissen alsook uit drie vooraanstaande boekenreeksen voor het notariaat.

Tools

U kunt gebruikmaken van twee handige calculators: een inflatiecalculator voor de waardering van schenkingen, een tweede voor de omzetting van vruchtgebruik.

Ontdek de formules

Single user

 • jaarabonnement
 • één gebruiker
 • 11 nummers van het Tijdschrift voor Notarissen op papier
€ 820
/ jaar (incl. btw)

2 - 5 users

 • jaarabonnement
 • twee tot vijf gebruikers
 • 11 nummers van het Tijdschrift voor Notarissen op papier
€ 1.270
/ jaar (incl. btw)

Multiple users

 • jaarabonnement
 • meer dan vijf gebruikers
 • 11 nummers van het Tijdschrift voor Notarissen op papier
offerte op maat

Nood aan meer informatie of een offerte op maat?

‘Ik wist niet wat geluk was tot ik warenwetgeving online leerde kennen.’

Aaren Acou