Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Toekomst van de juridische arbeidsmarkt: vijf trends onder de loep

trendsZelden evolueerden markten, technologie en businessmodellen aan het tempo waarmee ze dat vandaag doen. Ook de juridische arbeidsmarkt en de klassieke beroepen van advocaat en (bedrijfs)jurist ontsnappen niet aan het tijdperk van de disruptie. We onderzochten welke trends de juridische arbeidsmarkt de komende jaren mag verwachten.

1. De CEO aan het roer...

Tot voor een paar jaar was het ondenkbaar dat advocaten de beslissingsverantwoordelijkheid over hun kantoren zouden afstaan aan een CEO van buitenaf. Anno 2016 lijken de eerste pioniers het pad geëffend te hebben en zet de trend zich door. Een bekend voorbeeld is Monard Law, een full service kantoor met vier vestigingen waar men in 2015 koos voor een corporate structuur. CEO Karen Braeckmans kreeg de opdracht om het strategische beleid uit te stippelen, aan business development te doen en sturing te geven aan de back office.

2. ... en de entrée van de CLO

De bedrijfsjurist ziet in het takenpakket een steeds groter aandeel werk dat als “risk management” gekwalificeerd kan worden. De impact van de bedrijfsjurist zal de komende jaren aan een razend tempo toenemen en hij of zij zal in toenemende mate de ranken van het management vervoegen. Het bestuur en de CEO bijstaan bij het nemen van de juiste beslissingen, dat wordt meer en meer de kerntaak van de bedrijfsjurist. De general counsel is out, de Chief Legal Officer is in!

3. Is de toekomst aan de robots?

Er werd lang gedacht dat de juridische sector grotendeels aan de gevolgen van de automatisering  zou ontsnappen. Nu wordt stilaan duidelijk dat er wel degelijk gevolgen aan verbonden zijn. Apps en allerhande informaticatoepassingen zorgen ervoor dat heel wat werk volgens gestandaardiseerde en geautomatiseerde processen verloopt. Ook de opkomst van sociale media heeft een invloed op de beroepsgroep. Steeds meer juridische professionals communiceren met hun netwerk via sociale media. En het ziet ernaar uit dat LinkedIn op relatief korte termijn het CV volledig zal vervangen.

4. Iedereen geeft juridisch advies

De advocatuur heeft al lang geen monopolie meer op het verlenen van juridisch advies. Boekhouders, consultants, verzekeringsmakelaars en professionele organisaties zijn al wel langer op de markt actief. Maar in de nabije toekomst zullen ook heel wat (bestaande en nieuwe) bedrijven zich op de markt van het juridisch advies begeven. Verwacht wordt dat ze heel laagdrempelig en tegen goedkope tarieven juridisch advies zullen verlenen. De juridische supermarkt van de toekomst...

5. Juridische flexwerkers

Juridische interims kenden we al. In de toekomst zal de vraag naar flexibele juridische werkkrachten alleen nog maar toenemen. Freelance consultants en legal project managers zullen ingezet worden om complexe projecten te coördineren en om kosten te drukken. Paralegals en knowhow managers zullen hun stempel in toenemende mate drukken op het bestaande juridische landschap. Tenslotte zal er meer en meer over de landsgrenzen heen gewerkt worden in internationale teams, waar praktische kennis, ervaring en netwerk van groter belang zijn dan de nationaliteit van de jurist.

 

Dit artikel is onderdeel van ons gratis trendrapport:

Trendrapport voor juridische sector


Lees ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief