Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Productieve vliegreis? 5 tips!

Vertrekt u binnenkort op reis met het vliegtuig? Goed nieuws: wij bedachten een aantal dingen die u kan doen tijdens uw vliegreis om u nuttig bezig te houden. Want ja, films kijken is plezant en slapen is aangenaam. Maar wat als er geen tv aanwezig is, u niet in slaap valt of u uw tijd onderweg simpelweg productief wil besteden?

lezen vliegtuig

muziek vliegtuig

 

1. Lees

Uiteraard. Dit lijkt de meest voor de hand liggende tip. Lezen is ideaal als u uren moet vullen onderweg. Maar wat leest u dan zoal? Heeft u zich al eens aan een informatief boek gewaagd? Een boek waar u als professional iets uit leert? Zo kan u een blockchain-expert worden als u dit boek meeneemt op het vliegtuig. Of kan u zich onderdompelen in de wereld van SEO met dit boek. Of leert u aan de hand van deze 121 bullshit-vrije tips hoe u een perfecte webtekst schrijft voor uw website.

2. Schrijf

Bevindt u zich op een langeafstandvlucht? Bekijk het van de positieve kant! Want de stilte op een vliegtuig en de afwezigheid van afleidingen zorgen ervoor dat zulke lange afstandsvluchten ideaal zijn om uw creatieve pen boven te halen en te beginnen schrijven. Een dagboek? Een kortverhaal? Een filmscript? Een boek? Alles is mogelijk. Er zijn zo een aantal van onze die Keure auteurs die hun boek begonnen zijn op het vliegtuig. Wilt u in hun voetstappen treden? Hier vindt u meer info voor auteurs.

3. Leer een taal

Download voor uw reis de app Babbel of Duolingo. Als u de plaatselijke taal kan spreken van het land waar u naar op reis gaat, haalt u sowieso meer uit uw trip! Gebruik de tijd op het vliegtuig nuttig en leer enkele belangrijke zinnen en woorden.

4. Luister naar een podcast

Er bestaan tegenwoordig heel wat verschillende soorten podcasts: één over ondernemen, één door en voor vaders, één over boeken, één over het programma Thuis, één over de nieuwste films of één met een persoonlijk dagboek. Hier vindt u Vlaamse podcasts, maar ook in andere talen kan u er schitterende vinden! De ene al wat informatiever dan de andere. Zoek er één binnen uw interesseveld, download die voor uw vliegreis en u bent enkele uren zoet.

Bent u het even beu om naar gepraat te luisteren? Zet dan één van onze Spotify-afspeellijsten op. De lijst Met volle tank naar de rechtbank is perfect voor onderweg, Dansplezier met de griffier voor een innerlijk dansje en De Rechterlijke Nacht om in slaap te dommelen.

5. Kleur

Ja, inderdaad: kleuren. Kleurboeken zijn tegenwoordig niet alleen meer voor kinderen. Volwassen kleurboeken zijn in! De herhaalde bewegingen zorgen ervoor dat u zich ontspant en u uw hoofd vrijmaakt. Even aan niets anders denken dan mooi binnen de lijntjes kleuren. Een ideale activiteit tussen het lezen, schrijven of luisteren door! Op Bol.com vindt u heel wat variaties, zoals het basis kleurboek, het mandala kleurboek of creatieve kleurboek.

 

Deze tips kan u uiteraard ook toepassen in andere vervoersmiddelen, zoals de trein, de bus of de boot.


Lees ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief