Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

5 apps voor een productievere werkdag

Er is nogal wat te doen rond productiviteit en timemanagement dezer dagen. Ook in de juridische sector. Alles moet steeds sneller en efficiënter. Cliënten krijgen uw advies of uw conclusies liever gisteren dan vandaag. Een gestroomlijnde organisatie op kantoor is dan ook essentieel. Met deze 5 handige apps heeft u steeds een voetje voor.

Asana

Asana is een oplossing voor taak- en projectmanagement en maakt communiceren en samenwerken in teamverband een stuk makkelijker. To do’s, herinneringen, projecten: u organiseert ze allemaal in een lijst of – als u eerder visueel ingesteld bent – op een bord. Voeg deadlines, verantwoordelijke teamleden en documenten toe en communiceer over welbepaalde taken op een centrale plaats. Zo verliest u nooit meer uw taken uit het oog…

Slack

Ook Slack is een bijzonder nuttige tool om als team samen te werken aan bepaalde dossiers of projecten. Communiceer met het hele team en organiseer uw conversaties in “channels”: per topic, project, dossier of welk criterium dan ook. Chatten, video of audio, Slack kan het allemaal.

Slack is beschikbaar voor PC/laptop en smartphone, dus u kunt te allen tijde alles opvolgen, of u nu op kantoor bent of niet. Voeg documenten toe, sla boodschappen op en bereik uw hele team op één en dezelfde plaats. Heel wat advocaten gebruiken ondertussen ook Slack voor communicatie met cliënten in plaats van e-mail.

Buffer

Als advocaat kunt u niet langer achterblijven: aanwezigheid op sociale media is ook in de juridische sector een must geworden. Maar dat betekent nog een extra bordje om in de lucht te houden. En het is niet alsof u al tijd over had.

Een goede oplossing is daarom een tool zoals Buffer, waarmee u uw posts op sociale media allemaal op één plaats en in één keer kan inplannen. Gedaan met inloggen op verschillende accounts, geen onnodig tijdverlies. Voeg een link, tekst, foto of video toe aan Buffer en kies wanneer en op welke kanalen u content wil delen. Ook recycleren van content lukt zo aardig.

Forest

Problemen met de concentratie? U bent alvast niet alleen. Eén van de grote boosdoeners is – u raadt het al – de smartphone. Een bijzonder handig ding, ware het niet dat het vaak nefast is voor uw focus. Met de Forest app verslaat u uw telefoonverslaving op een interessante (en ja, zelfs plezante) manier.

U stelt een tijdsinterval in waarin u geconcentreerd wil werken en start de app. Als u erin slaagt uw smartphone niet te gebruiken in die tijd, dan groeit er een virtuele boom (hoe langer het interval, hoe groter de boom). En het mooie is: de punten die u op die manier verzamelt, kunt u later inzetten om een échte boom te laten planten door de app-bouwer. Meer productiviteit leidt op die manier tot meer bomen. Een mooie motivatie!

TextExpander

Als advocaat brengt u uren per dag achter uw computer door. Als u niet bezig bent met research, dan bent u het grootste deel van die tijd teksten aan het schrijven. We durven te wedden dat u regelmatig dezelfde woorden, zinssneden, formuleringen gebruikt. Wetsartikels die u vaak citeert, het antwoord op een veelgestelde vraag onder cliënten. Zou het niet geweldig zijn mocht er een manier zijn om niet telkens die hele tekst te hoeven her-typen? Dat kan perfect met TextExpander

TextExpander is een app waarmee u stukjes tekst (van e-mailadressen, handtekeningen, telefoonnummers, welbepaalde zinnen, paragrafen,…) in uw tekst kan invoegen met makkelijke shortcuts via uw toetsenbord of afkortingen. Met een shortcut als “adr” kunt u uw volledige adres invoegen. Met “date” voegt u de datum van vandaag in in een vooraf bepaald format. De toepassingen zijn eindeloos, maar één iets is zeker: TextExpander bespaart u heel wat tijd én typfouten.


Lees ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief