Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Ongediertebeheersing

Op voorraad
216 p.
2013
Boek
Auteur(s): Notebaert Eveline
Is onderdeel van de reeks Food issues

Ongedierte hoort niet thuis in de voedingsindustrie. Omwille van de risico's verbonden aan hun aanwezigheid zijn voedingsbedrijven genoodzaakt ongedierte aan te pakken. Niet alleen door de wetgever, maar ook vanuit de retail worden zij hier op hun verantwoordelijkheden gewezen.

De aanpak van ongedierte behoort al jaren tot het basisvoorwaardenprogramma en dus het HACCP-systeem van vele voedingsbedrijven. Toch lijkt het erop dat vele voedingsbedrijven een extra inspanning zullen moeten leveren om effectief over geïntegreerde  ongediertebeheersing te kunnen spreken.

Daarom wordt in dit boek een strategie meegegeven die focust op preventieve maatregelen, waarbij het gaat over beheersing van ongedierte in plaats van enkel bestrijding. Deze praktische leidraad stelt elk voedingsbedrijf in staat een ruimere aanpak te hanteren en het heft in eigen handen te nemen. Naast de beschreven methodieken worden een aantal handige tools aangereikt voor al wie ongedierte preventief wil aanpakken.

ISBN 9789048617708 - Bestelcode 202134400
Ongediertebeheersing
€ 65,00
Abonnees € 52,00

Ongedierte hoort niet thuis in de voedingsindustrie. Omwille van de risico's verbonden aan hun aanwezigheid zijn voedingsbedrijven genoodzaakt ongedierte aan te pakken. Niet alleen door de wetgever, maar ook vanuit de retail worden zij hier op hun verantwoordelijkheden gewezen.

De aanpak van ongedierte behoort al jaren tot het basisvoorwaardenprogramma en dus het HACCP-systeem van vele voedingsbedrijven. Toch lijkt het erop dat vele voedingsbedrijven een extra inspanning zullen moeten leveren om effectief over geïntegreerde  ongediertebeheersing te kunnen spreken.

Daarom wordt in dit boek een strategie meegegeven die focust op preventieve maatregelen, waarbij het gaat over beheersing van ongedierte in plaats van enkel bestrijding. Deze praktische leidraad stelt elk voedingsbedrijf in staat een ruimere aanpak te hanteren en het heft in eigen handen te nemen. Naast de beschreven methodieken worden een aantal handige tools aangereikt voor al wie ongedierte preventief wil aanpakken.


Inhoudstafel

Inleiding

Hoofdstuk 1: Ongedierte in de voedingsindustrie

Hoofdstuk 2: Knaagdieren

Hoofdstuk 3: Insecten

Hoofdstuk 4: Vogels

Hoofdstuk 5: Ongediertewering

Hoofdstuk 6: Ongediertedetectie

Hoofdstuk 7: Ongediertebestrijding

Hoofdstuk 8: Controle en inspectie

Hoofdstuk 9: Documentatie

Hoofdstuk 10: Ongedierte anno 2013

Reeks Food issues

MEER INFO

Heeft u vragen over deze reeks? Mail naar abonnementen@diekeure.be.


Publicaties in de kijker

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief