Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Sociale media en ontslag - Opleiding op maat

Waarom?

Sociale media zijn de dag van vandaag niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Wie maakt tegenwoordig niet eens gebruik van “Facebook”, “Twitter”, “Snapchat”, etc.? De rol van sociale media mag echter niet worden onderschat, zeker niet in het arbeidsrecht.

Zowel voor de werknemer als voor de werkgever kan het gebruik van sociale media een aantal risico’s inhouden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Hoe ver reikt de vrijheid van meningsuiting en het recht op privacy versus het recht van de werkgever om een werknemer te ontslaan?
  • Wat zijn voor een werknemer de gevolgen van negatieve uitlatingen op Facebook over zijn werkgever of zijn leidinggevende?
  • Welke controlebevoegdheid heeft de werkgever bij een werknemer die zich ziek meldt, maar intussen op sociale media foto’s post van feestjes waaraan men heeft deelgenomen?
  • Kunnen racistische berichten op Twitter worden aangewend om een einde te stellen aan de arbeidsovereenkomst?
  • Is het mogelijk een werknemer te ontslaan die beweert geruime tijd ziek te zijn, terwijl door een post op sociale media blijkt dat hij intussen een andere professionele activiteit verricht?

Wie geeft deze opleiding? Docent: Annelies Uytterhaegen, Advocaat bij advocatenkantoor De Beir – Vekeman Environment & Employment specialists, Docent HoGent en Gastprofessor sociaal recht Hogeschool Vives Kortrijk.

 

DoelpubliekOp maat van: HR-verantwoordelijken, werknemers- en werkgeversorganisaties, vakbonden, sociale secretariaten, sociale inspectie, federale overheidsdiensten, advocaten, …

 

Vraag een offerte op maat aan

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief