Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Onderwijsinnovatie - Opleiding op maat 

Waarom?

In een wereld die razendsnel verandert, moet ook het onderwijs zich voortdurend en steeds sneller aanpassen.

Leerkrachten, begeleiders, docenten, directies, bestuurders… worden iedere dag geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en moeten vaak vaststellen dat de oude recepten voor succes in een veranderde context niet meer werken.

Helaas bestaan er geen toverformules, geen kant-en-klare oplossingen die universeel toepasbaar zijn. Iedere situatie is uniek en vraagt dus ook om een aanpak op maat.

Met deze opleiding willen we je impulsen geven, je geest uitdagen om nieuwe paden te betreden zodat je zelf tot een passende oplossing voor jouw situatie kunt komen.

Je leert gekende problemen vanuit nieuwe invalshoeken bekijken, grenzen verleggen, andere mogelijkheden overwegen, creatieve oplossingen zoeken. Je vindt inspiratie om, vertrekkend uit een sterke onderwijstraditie en een verkenning van de toekomst, alleen of in een team nieuwe innovatiemogelijkheden te ontdekken.

Enkele voorbeelden van vragen die behandeld worden:

  • Hoe kan je innovatief differentiëren en inspelen op verschillen?
  • Hoe kan je meer tijd vrijmaken voor de leerkracht / docent?
  • Hoe bevorder je het zelfregulerend leren?

Wie geeft deze opleiding? Docent: Eric Halsberghe

Hij begeleidde hogescholen op het vlak van fusie, professionalisering, curriculumontwikkeling, kwaliteitszorg en onderwijsinnovatie. Bij de fusie van de hogescholen in Vlaanderen werd hij algemeen directeur van KATHO (Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen). Hij is nu bestuurder in een scholengroep van het secundair onderwijs. Hij voert daarnaast instellingsaudits uit voor de  NVAO (Nederlands- Vlaamse Accrediteringsorganisatie).

DoelpubliekOp maat van: schooldirecties, dico’s codi’s, leerkrachten, … die geïnspireerd willen worden om nieuwe (onderwijs)paden te betreden.

 

Vraag een offerte op maat aan

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief