Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Eerst bewegen dan leren - Opleiding op maat

Waarom?

“Beweging is de eerste taal van een kind en het is door middel van beweging dat het de wereld gaat verkennen en zijn lichaam leert controleren. Het meest gevorderde niveau van bewegen is het vermogen om volledig stil te staan. Zo lang een kind niet in staat is om zijn evenwicht te bewaren en volledig stil te zitten of staan, beschikt het niet over de lichamelijke vaardigheden die nodig zijn om in een klaslokaal te kunnen leren” (Sally Goddard Blythe).

Bij een leerprobleem is er vaak sprake van een ‘motorische blokkade’. Het kind weet wel wat het moet doen of antwoorden, maar krijgt het niet op papier gezet. Deze leerling kan dus zijn volledige potentieel niet laten zien.

In deze workshop wordt daarop ingespeeld. Je neemt zelf deel aan het INPP-bewegingsprogramma dat je dagelijks met de hele klas kan uitvoeren. De leerlingen die niet schoolrijp zijn of leerproblemen hebben, oefenen zo de basisvaardigheden om tot leren te komen zonder dat ze uit de klas moeten worden gehaald. Via de motorische weg worden de cognitieve functies ondersteund. Kinderen moeten immers eerst hun bewegingen leren controleren, alvorens ze kunnen stilzitten, schrijven, lezen, …

Deze workshop is zeer praktijkgericht en verwacht een actieve inzet van de deelnemers. Het aantal deelnemers per sessie is dan ook beperkt.

Wie geeft deze opleiding? Docent: Marianne Peeters, Lic. Kinesitherapie, Psychomotorisch therapeut, INPP-therapeut

 

DoelpubliekOp maat van: leerkrachten van de kleuterschool (vanaf vierjarigen) en lagere school (vooral eerste graad), maar ook voor de therapeuten/ leerkrachten die instaan voor de zorg op school

 

Vraag een offerte op maat aan

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief