Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Ongevallen in de welzijnszorg (VOD)

In dit webinar bekijkt de docente de juridische kwalificatie en de gevolgen van ongevallen in de zorgsector.

Wie in de zorgsector werkt, loopt een verhoogd risico op een ongeval tijdens de uitvoering van de arbeidsovereenkomst. Er zijn immers specifieke risico’s verbonden aan werken in de zorgsector, zoals overbelasting van de rug, stress door personeelstekort, tekort aan beschermingsmateriaal en interactie met (onvoorspelbaar gedrag van) cliënten. De voorwaarden om van een arbeidsongeval te kunnen spreken, worden bekeken aan de hand van concrete casussen. Daarnaast komen de gevolgen van het al dan niet kwalificeren van een ongeval als arbeidsongeval aan bod.

Ook de cliënt kan het slachtoffer worden van een ongeval. Op welke wijze worden deze ongevallen juridisch behandeld en op welke vergoeding hebben de slachtoffers recht?

Ten slotte wordt de vraag gesteld wat het gevolg is indien het ongeval door een derde wordt veroorzaakt. Op welke wijze worden deze ongevallen juridisch behandeld en wie staat in voor het vergoeden van de schade?
 

Accreditatie:
  • Alle deelnemers ontvangen op aanvraag een aanwezigheidsattest. :
Prijs (incl. btw)
€ 105,00
Prijs (excl. btw) € 86,78

In dit webinar bekijkt de docente de juridische kwalificatie en de gevolgen van ongevallen in de zorgsector.

Wanneer een personeelslid op de arbeidsplaats of op de arbeidsweg een ongeval heeft, kan dit worden gekwalificeerd als arbeidsongeval. Wie in de zorgsector werkt, loopt een verhoogd risico op een ongeval tijdens de uitvoering van de arbeidsovereenkomst. Er zijn immers specifieke risico’s verbonden aan werken in de zorgsector, zoals overbelasting van de rug, stress door personeelstekort, tekort aan beschermingsmateriaal en interactie met (onvoorspelbaar gedrag van) cliënten. De voorwaarden om van een arbeidsongeval te kunnen spreken, worden bekeken aan de hand van concrete casussen. Daarnaast komen de gevolgen van het al dan niet kwalificeren van een ongeval als arbeidsongeval aan bod.

Ook de cliënt kan het slachtoffer worden van een ongeval: een cliënt valt tijdens een wandeling en breekt zijn voet, een kind valt van een glijbaan, één van de jongeren raakt gewond tijdens een hevige voetbalwedstrijd ... Op welke wijze worden deze ongevallen juridisch behandeld en op welke vergoeding hebben de slachtoffers recht?

Ten slotte wordt de vraag gesteld wat het gevolg is indien het ongeval door een derde wordt veroorzaakt; een cliënt bijt een verzorgende, een cliënt belandt door het toedienen van verkeerde voeding of medicatie door het personeelslid in het ziekenhuis of de ene cliënt die de andere verwondt. Op welke wijze worden deze ongevallen juridisch behandeld en wie staat in voor het vergoeden van de schade?

  •  Vanessa Verdeyen

Doelpubliek
Zorgsector

Interessant voor
de welzijnssector.

Deelnameprijs
Het inschrijvingsgeld voor dit webinar bedraagt 86,78 euro (excl. 21% btw) / 105 euro (incl. 21% btw) en omvat:

  • de deelname aan het webinar
  • de documentatie

Duur

2u45

Beschikbaarheid

Op het moment dat u het on demandwebinar start, hebt u nog 48 uur de tijd om dit te bekijken. Daarna hebt u geen toegang meer tot het webinar.

Bespaar met KMO-portefeuille
Die Keure Opleidingen is erkend als gecertificeerd opleidingsinstituut. Daardoor kan u deze opleiding gedeeltelijk betalen met de subsidies die de Vlaamse Overheid toekent via de KMO-portefeuille. Indien u voldoet aan de criteria kan uw bedrijf tot 30% besparen op uw opleidingskost. Meer informatie? www.kmo-portefeuille.be

Het erkenningsnummer van die Keure Opleidingen is DV.O106345. Uw aanvraag bij de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Ondernemen te respecteren.

Annuleren
Annuleren kan enkel binnen de 14 dagen na inschrijving, tenzij de opleiding binnen deze 14 dagen doorgaat, dan valt de einddatum van deze annulatie uiterlijk 5 dagen voor de opleidingsdatum. In geval er niet ingeschreven werd via webshop, wordt in dat geval steeds 15 euro aangerekend als annulatiekost.  Kosteloos een vervanger aanduiden kan altijd.

Inschrijven


Persoonlijke gegevens (gepubliceerd op deelnemerslijst)


Overzicht en betaling

Voeg een eerste deelnemer toe.Voorwaarden


Voorwaarden
Betaal nu enkel de btw

Totaal

Totaal (excl. btw)
Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief