Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Wiskundige geheugensteuntjes om je pincode te onthouden

Het aantal pincodes dat je tegenwoordig moet onthouden is eindeloos. Het vergeten van een pincode komt dan ook wel vaker voor. Hoe ga je hier best mee aan de slag? Kies je een gemakkelijk pincode die je voor alles gebruikt? Wij geven je alvast enkele handige geheugensteuntjes.

Je geboortedatum ken je sowieso, maar is onveilig om als pincode te gebruiken. Met een rekensommetje toe te passen, kun je wel een pincode kiezen die vertrekt van je geboortedatum. Je bent jarig op 24 februari, dus 2402. Tel bij elk cijfer eentje bij, dan wordt je pincode 3513. Of tel bij het eerste cijfer eentje bij, bij het tweede cijfer twee bij… Je pincode is 3636.

2+1 = 3
4+2 = 6
0+3 = 3
2+4 = 6

Wil je niet werken aan de hand van rekensommen? Onthoud visueel welke lijn je tekent op het toetsenklavier bij het intoetsen van je code. Bijvoorbeeld 1478 vormt de letter L op je klavier.

Of maak gebruik van een wachtwoordzin. Door van elk cijfer een woord met het aantal letters te maken, bouw je een gemakkelijk te onthouden zinnetje.

Vind je de geheugensteuntjes hierboven maar niks en onthoud je geen pincode met rekensommen of wachtwoordzinnen? Dan is er de pincode-memo. Kies een 4-letterwoord en hou deze pincode-memo altijd bij. Bijvoorbeeld het woord ‘Post’ heeft pincode 1234. Eerste cijfer onder p is 1, tweede cijfer onder o is 2, derde cijfer onder letter s is 3, vierde letter onder de letter t is 4.

pincode memo

Ben je op zoek naar een methode wiskunde?

Ontdek onze methodes VBTL en Nando. 

 

 

* Bron - Bron

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief