Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Voor leerkrachten

POLPO

Leerkrachten vinden het digitale lesmateriaal op POLPO, het nieuwe interactieve leerplatform van die Keure. POLPO verzamelt al het digitaal lesmateriaal van die Keure voor het secundair onderwijs op één handig platform. Als leerkracht krijg je meteen toegang tot het volledige aanbod. Dat wil zeggen: bij alle die Keure-methodes en voor alle jaren.

Voor VBTL vind je op POLPO:

  • Digitaal bordboek VBTL
  • Jaarplannen
  • Oplossingen
  • Extra oefeningen
  • Link naar een GeoGebra-pagina met extra oefeningen
  • Examenvragen
  • Tips om te werken met de rekenmachine
  • STEM-materiaal
  • Algebrakit-oefeningen 

 

GA NAAR POLPO »


Facultatief

correctiesleutel vbtl

wiskundewoordenboek

Vector


einstein kwartet

wiskundespel

formulekaarten VBTL

differentiatiebox

 


Correctiesleutels derde graad

De oplossingen van de oefeningen vind je digitaal terug op POLPO. Er zijn ook gedrukte correctiesleutels beschikbaar.

De correctiesleutels zijn in kleur gedrukt op stevig papier. De overzichtelijke inhoudstafel en de gekleurde banden maken het gemakkelijk om oefeningen terug te vinden. Dankzij de stevige wire-o-binding blijft de bundel netjes open liggen bij het verbeteren van de oefeningen.


Formulekaarten

Ideaal als hulpmiddel bij het oplossen van vraagstukken, problemen, zelfstandig werk. In een handig ringmapje.

Dankzij de overzichtelijke fiches, de logische opbouw en het trefwoordenregister vindt iedereen vlot de juiste formule. Ze zijn handig tijdens de lessen en thuis.

Bestel nu: Formulekaarten wiskunde

Differentiatieboxen

Set van differentiatifiches voor de eerste graad. Bij elk leerstofonderdeel zijn er fiches voor elementair, basis en verdieping. De opgaven vertrekken vanuit dagelijkse situaties. Bij elke fiche zit een stappenplan, een correctiesleutel en een zelfevaluatie. Ideaal voor BZL of hoekenwerk. De boxen bij om het even welke methode gebruikt worden.

Bestel nu:


Vlakke figurenset

Set met alle mogelijke vlakke figuren in een formaat geschikt voor klassikaal gebruik. Met magneet en verzameld in een handige box.

Bestel nu: Vlakke figurenset.

De Einsteincode (2e en 3e graad)

De bedoeling van dit kaartspel is de code te kraken van je medespelers. De Einsteincode is een leerrijk kaartspel voor 2, 3 of 4 spelers vanaf 10 jaar.  Je kunt het kaartspel ook gebruiken voor getal- en letterspelletjes, wiskundige goocheltrucs en zoveel meer! Bekijk hier een voorbeeldje. 

Bestel nu: De Einsteincode: kaartspel.


Wiskundig lexicon

Woordenboekje met ca. 500 trefwoorden, rijk geïllustreerd met foto's, tekeningen en tabellen.

Bestel nu: Wiskundig lexicon

Wiskundewoordenboekje

In dit handig wiskundevademecum vind je de leerstof van de eerste graad wiskunde. Bekijk hier een voorbeeldpagina. 

Bestel nu: Wiskundewoordenboekje.


Probleem-van-de-week-kalender

Een uitdagende wiskundekalender. De kalender biedt een mix van logische, meetkundige en rekenkundige problemen.

Bestel nu:

Vector

Vector is een gratis tijdschrift voor wiskundeonderwijs dat 4 keer per schooljaar verschijnt. Het wordt gratis opgestuurd naar alle leerkrachten wiskunde in het secundair onderwijs en staat boordevol interessante lectuur. 

ONTDEK VECTOR »

 


 

ICT

Monkey Tales is een reeks uitdagende en vernieuwende educatieve games waarin de leerstof van wiskunde uit het lager onderwijs wordt ingeoefend of herhaald. Surf naar www.monkeytalesgames.com voor meer info. 

Geogebra is een meetkundeprogramma dat waarschijnlijk beter is dan Cabri. En het is volledig gratis. Surf naar www.geogebra.org voor meer info.

USolv-IT is een uitgebreide oefendatabank. Alle VWO-vragen zijn nu al consulteerbaar. Voor 1e, 2e en 3e graad zijn al een aantal handboekpagina's beschikbaar zodat de leerlingen aan de hand van de inhoudstafels van de boeken, oefeningen vinden die perfect aansluiten bij de leerstof van elk onderdeel van het boek. Surf naar www.usolvit.be.

Wirisonline is een totaalpakket voor de integratie van ICT in het hedendaagse wiskundeonderwijs. Wiris combineert de rekenkracht met de gebruiksvriendelijkheid van alternatieve commerciële CAS. Het beschikt over een aantal tools voor dynamische meetkunde die vergelijkbaar zijn met de mogelijkheden van andere softwarepaketten voor meetkunde en bevat een wiskundige teksteditor. Wiris biedt bovendien de mogelijkheid om op een uitermate eenvoudige wijze interactieve webpagina's voor wiskunde te creëren. Meer info via www.wiris.com.

Applicaties voor de TI-83/84 plus: surf naar education.ti.com. Klik op TI-83 Plus, vervolgens op APPS en op Handheld Software Applications.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief