Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Voor leerlingen

Basis: leerwerkboeken en leerboeken

VBTL biedt een uitgebreide reeks leerboeken en leerwerkboeken aan voor de leerlingen. 

Bekijk hier een volledig overzicht van alle uitgaven per net en graad. Je vindt er per boek een voorbeeldhoofdstuk en een inhoudstafel


Katholiek Onderwijs Vlaanderen

Vierde jaar »
Derde graad »
 

Uitbreiding

Portfolio Vaardigheden

Met behulp van dit handig schriftje oefen je diverse wiskundevaardigheden op een gemakkelijke en efficiënte manier in. De oefeningen op rekenvaardigheden, probleemoplossende vaardigheden, wiskundetaal en ICT-vaardigheden zijn zorgvuldig geselecteerd en bruikbaar elk moment van het schooljaar. De Portfolio wordt bij het leerwerkboek geleverd. 

vbtl1 portfolio vaardigheden

Unimath

Het UniMath-project is een initiatief van de Opleidingscommissie Wiskunde van de Universiteit Gent. Het heeft de bedoeling om hedendaagse praktische toepassingen van de gevorderde wiskunde in de klaslokalen te brengen.  De boekjes zijn ideaal voor de vrije ruimte of zelfstudie voor richtingen in de derde graad met minstens 6u wiskunde per week.

Bestel nu:

unimath

GeoGebra

GeoGebra is een uiterst gebruiksvriendelijk en gratis softwarepakket. Met GeoGebra kun je een consequente leerlijn voor ICT opbouwen van het eerste tot het zesde jaar. Bij elk boek van de VBTL-reeks hoort een paralel GeoGebraboek boordevol applets en oefeningen. Deze zijn beschikbaar op POLPO. 


Voor thuis: vakantieboeken

Op een speelse en creatieve manier de leerstof wiskunde herhalen tijdens de zomervakantie? Dan komen deze vakantieboekjes goed van pas! De vakantieboekjes zijn ideaal voor leerlingen die tijdens de vakantie de leerstof van het voorbije jaar willen onderhouden en die goed voorbereid aan volgend schooljaar willen beginnen. 

Achterin het boek zit een theoriegids met een synthese van de belangrijkste leerstof. De oplossingen staan in het midden van het boek.

Ouders kunnen de vakantieboeken rechtstreeks bij die Keure bestellen via de webshop of jij verzamelt de bestellingen via het bestelformulier en geeft ze door aan ons. In dat geval reken je op de gebruikelijke 10% schoolkorting bij afname van 10 exemplaren.

DOWNLOAD HET BESTELFORMULIER »

 ☝ Het vakantieboek van 1 naar 2 is aangepast en sluit perfect aan op de nieuwe eindtermen! 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief