x
OCMW-dienstverlening anno 2024 (VOD)

Webinar on demand

Naar aanleiding van de volledige herwerking van de publicatie “OCMW -dienstverlening” enkele jaren geleden organiseerde de redactie een opleiding over het OCMW-recht, waarbij bleek dat er veel interesse is voor deze boeiende rechtstak. Wetswijzigingen en rechtspraak zorgen ervoor dat het OCMW-recht een materie is die voortdurend in evolutie is. Via bijwerkingen wordt het handboek steeds up-to-date gehouden.

Als aanvulling op de actualisaties in het handboek en wegens het succes van de vorige opleidingen, plannen we jaarlijks een editie in waarbij enkele actuele knelpunten worden uitgediept.

Tijdens deze editie focussen vakspecialisten op de volgende 3 thema’s:

  • Recente wijzigingen in het vreemdelingenrecht
  • Referentieadressen
  • Wettelijke initiatieven rond budget- en schuldhulpverlening en schuldinvordering

2024

Dirk Torfs, Sofia Speybroeck, ...
290,40
Beschikbaar
10 jaar Wet Eenheidsstatuut (VOD)

Webinar on demand

Beschikbaar vanaf 19/06/2024

1 januari 2024 is het tien jaar geleden dat de Wet Eenheidsstatuut (WES) in werking trad die het invoeren van een eenheidsstatuut voor arbeiders en bedienden beoogde op het vlak van het ontslag en de opzeggingstermijnen en de schorsing van de arbeidsovereenkomst wegens arbeidsongeschiktheid onder meer door het afschaffen van de carenzdag.

Deze mijlpaal is ideaal om terug te blikken en de toepassing en verdere evolutie van de wetgeving te analyseren. Dit resulteerde in een nieuwe unieke publicatie waarbij geopteerd werd te vertrekken vanuit een specifieke praktijkvraagstelling rond diverse topics inzake de WES zoals ontslagregeling, arbeidsongeschiktheid, motivering ontslag, arbeidsovereenkomsten van bepaalde duur, harmonisatie aanvullende pensioenen arbeiders en bedienden …

De auteurs stellen dit graag voor tijdens dit webinar on demand waarbij een selectie wordt gemaakt uit thema’s die aan bod komen in het boek.

2024

Eveline Ankaert, Mira Giagnacovo, ...
223,85
Beschikbaar
Arbeidsongeschiktheid en terug naar het werk voor personeelsleden in de private en de publieke sector (VOD)

Webinar on demand

Webinar opgenomen op 24/01/2024

Het stijgend aantal arbeidsongeschikte personeelsleden en de terugkeer naar het werk is al enige jaren een heel belangrijk thema en het voorwerp van diverse debatten. Eind 2022 werd het re-integratietraject 2.0. geïntroduceerd en werd het traject losgekoppeld van de medische overmacht.

Na één jaar maken de docenten tijdens dit webinar on demandeen stand van zaken op zowel vanuit juridisch oogpunt qua wetgeving en rechtspraak als vanuit de ervaringen van een preventieadviseur-arbeidsarts. Ook in de overheidssector wordt veel aandacht besteed aan maatregelen om de terugkeer na ziekte van ambtenaren te faciliteren, onder meer via het verlof voor deeltijdse prestaties. Ze overlopen de nieuwigheden en bespreken enkele inspirerende voorbeelden die als hefbomen kunnen dienen voor een re-integratiebeleid dat rekening houdt met de belangen van de medewerker en de organisatie.

Kortom een uniek programma met ervaren docenten onmisbaar voor iedereen uit de publieke en private sector die op de hoogte wil zijn én blijven inzake arbeidsongeschiktheid en re-integratie.

2024

Dr. Eveline Ankaert, , ...
169,40
Beschikbaar
Gedwongen opname - met blik op de toekomst (VOD)

Webinar on demand

Webinar opgenomen op 01/06/2023

Het aantal gedwongen opnames kent de laatste jaren een opvallende stijging. De problematiek is ook actueel in de media. Een gedwongen opname is bedoeld als een beschermingsmaatregel. De rechter kan iemand die “geestesziek” is en een gevaar vormt voor zichzelf of voor anderen in een psychiatrisch ziekenhuis laten opnemen indien er geen andere geschikte behandeling is.

De toepassing van de huidige regelgeving wijst echter op een soms moeizame verstandhouding tussen justitie, de gezondheidszorg en de verschillende sociale dienstverleningen. Daarnaast beantwoordt ze niets steeds aan de concrete noden van de patiënten.

Het wettelijk kader laat geen andere gedwongen behandeling, begeleiding of verplichte zorg toe. Een behandeling onder voorwaarden behoort momenteel nog niet tot de mogelijkheden als alternatief voor een gedwongen opname. Andere knelpunten zijn onder meer de toename van het aantal collocaties, de kwaliteit van de “omstandige medische verslaggeving” en de problematiek van personen met een verslaving. De problematiek is transversaal en vereist een multidisciplinaire aanpak in de gerechtelijke, maatschappelijke en medische dienstverlening.

Daarom pleiten diverse actoren voor een grondige evaluatie en herziening van de wet. Een werkgroep heeft daarover recent een eindrapport opgesteld. Er staat nu ook nieuwe wetgeving in de steigers.

Met dit uniek symposium georganiseerd door de Vredegerechten West-Vlaanderen wil men duiding geven aan de huidige regelgeving, lacunes blootleggen en mogelijke spanningsvelden uitklaren, dit met in het achterhoofd de geplande wetswijziging. Daarvoor worden alle actoren samen die met ‘gedwongen’ beschermde personen te maken hebben samengebracht in de hoop dat dit bijdraagt tot het slaan van bruggen op het terrein.

2023

Leo Vulsteke, Jan Desmet, ...
121
Beschikbaar
Grensoverschrijdend werken binnen de EU (VOD)

Webinar on demand

Recente ontwikkelingen in recht en praktijk

Webinar opgenomen op 21/03/2023

Binnen de Europese interne markt is grensoverschrijdend werken al decennialang ingeburgerd, en dit zowel via het vrije verkeer van werknemers als via de detachering ervan.

Toch blijft dit grensoverschrijdend werken steeds nieuwe juridische vragen oproepen. Zo is sinds de coronaperiode het telewerk voor velen een normale manier van werken geworden. Deze werkvorm is niet gebonden aan een fysieke werkplaats en kent door zijn aard geen landsgrenzen.

In het eerste deel van dit webinar zullen we nader ingaan op de vraag welk recht van toepassing is op telewerk met een grensoverschrijdend element. We zullen zowel het socialezekerheidsrecht, het arbeidsrecht als het belastingrecht bespreken.

Daarnaast blijft de detachering van werknemers binnen de EU voor discussie zorgen. In het tweede deel van het webinar zullen we een aantal actuele thema’s met betrekking tot detachering behandelen, meer bepaald de detachering van derdelanders, de detachering in de wegtransportsector en de detachering in de bouw. Bij dit laatste thema zullen we dieper ingaan op de Borealiszaak.

De studiedag zal worden afgesloten met een paneldebat met een aantal stakeholders die hun visie op de problematiek zullen uiteenzetten.

2023

Herwig Verschueren, Frederic De Wispelaere, ...
199,65
Beschikbaar
Loonbeslag (VOD)

Webinar on demand

Webinar opgenomen op 14/11/2023

Steeds vaker worden werkgevers geconfronteerd met loonbeslagen gelegd door de schuldeisers van hun personeel. Mensen die zelf een loonbeslag zien worden doorgevoerd op hun loon of uitkering, zien vaak geen andere uitweg dan het opstarten van een collectieve schuldenregeling teneinde de loonbeslagen en loonoverdrachten die hun situatie bemoeilijken, stop te zetten. Alleenstaanden die geconfronteerd worden met een loonbeslag op verzoek van een onderhoudsschuldeiser, zoeken heil in deze procedure om op een evenwichtige manier hun schulden af te betalen en toch nog in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

De procedure aangaande het loonbeslag en loonoverdracht op zich doet niet veel vragen rijzen. Evenwel dient te worden vastgesteld dat veel derde-beslagenen bij wie het loonbeslag wordt gelegd of aan wie een collectieve schuldenregeling wordt betekend, de risico’s van het alsnog betalen aan de schuldenaar niet voldoende kennen, met alle gevolgen van dien: “celui qui doit de l’argent à Jean et paye à François paiera une deuxième fois”.

Bovendien bestaat er niet altijd voldoende duidelijkheid over wat nu wel en niet mag worden ingehouden en hoe dit precies wordt berekend, een probleem waar veel werkgevers en hun sociale secretariaten mee worstelen.
Tijdens dit webinar krijgt u:

  1. een korte uiteenzetting over de procedures loonbeslag en loonoverdracht, met bijzondere aandacht voor de verplichtingen van de derde-beslagene
  2. een praktisch luik rond de berekening van het beslagbaar gedeelte:
  • welke uitkeringen en loonbestanddelen zijn al dan niet vatbaar voor beslag?
  • in welke mate zijn zij vatbaar voor beslag?
  • hoe berekent u dit deel concreet?

Nog meer in detail zal worden ingegaan op het zogenaamde ‘supervoorrecht’ van de onderhoudsschuldeiser. Deze schuldeiser kan dan wel de hele boterham van de schuldenaar opeisen, maar de vraag stelt zich in welke mate deze zich boven andere bevoorrechte schuldeisers stelt en hoe de verdeling van de gelden hier dient te gebeuren.

Aan de hand van concrete en praktische voorbeelden krijgt u meer duidelijkheid over deze thema’s.

2023

Caroline De Lepeleire
175,45
Beschikbaar
OCMW-dienstverlening anno 2023 (VOD)

Webinar on demand

Webinar opgenomen op 04/05/2023

Naar aanleiding van de volledige herwerking van de publicatie “OCMW -dienstverlening” enkele jaren geleden organiseerde de redactie een studienamiddag over het OCMW-recht, waarbij bleek dat er veel interesse is voor deze boeiende rechtstak. Wetswijzigingen en rechtspraak zorgen ervoor dat het OCMW-recht een materie is die voortdurend in evolutie is. Via bijwerkingen wordt het handboek steeds up-to-date gehouden.

Als aanvulling op de actualisaties in het handboek en wegens het succes van de vorige studienamiddagen, plannen we opnieuw een webinar on demand in waarbij enkele actuele knelpunten worden uitgediept.

Tijdens deze editie focussen vakspecialisten op de volgende 3 thema’s:

  • Recht op sociale bijstand voor EU-onderdanen
  • Automatische rechtentoekenning gaat niet vanzelf
  • Leefloon en beroepsinkomsten

2023

Dirk Torfs, Eleni De Becker, ...
272,25
Beschikbaar
Over kennelijk onredelijk ontslag (VOD)

Webinar on demand

Bezint eer ge ontslaat 

Webinar opgenomen 07/06/2023

Sinds 1 april 2014 is elke werkgever die een werknemer ontslaat, verplicht de redenen van dit ontslag aan de werknemer mee te delen als die ernaar vraagt. De redenen mogen niet kennelijk onredelijk zijn. Is dat wel zo, dan loopt de werkgever het risico dat hij aan de werknemer een schadevergoeding moet betalen gelijk aan minimum 3 en maximum 17 weken loon. De arbeidsgerechten beslissen over de hoogte van de schadevergoeding. De regeling is uitgewerkt in CAO nr. 109.

  • Hoe groot is het risico dat een werkgever een vergoeding wegens kennelijk onredelijk ontslag aan een ontslagen werknemer verschuldigd is?
  • Wat is de gemiddelde vergoeding? En zijn er regionale verschillen in de uitspraken van de arbeidsgerechten?

Alain Uyttenhove en Tim Defauw onderzochten uitspraken van arbeidsgerechten en kwamen tot een aantal interessante bevindingen. Yves Webrouck zorgt voor repliek.

Tijdens dit webinar zullen beide heren hun bevindingen presenteren. Zij zullen daarbij eveneens inzoomen op enkele pijnpunten in de CAO zoals de hoogte van de schadevergoeding bij een kennelijk onredelijk ontslag en de bewijslastverdeling.

2023

Alain Uyttenhove, Tim Defauw, ...
199,65
Beschikbaar
Sociale huisvesting (VOD)

Webinar on demand

Webinar opgenomen op 28/02/2023

Van sociale huisvestingsmaatschappij/sociaal verhuurkantoor naar woonmaatschappij - Stand van zaken en enkele praktische aandachtspunten

De eerste woonmaatschappijen zijn intussen erkend, maar voor andere trajecten is er nog een (lange) weg te gaan richting de deadline van 30 juni 2023.

Tijdens deze opleiding lichten we het traject naar de vorming van de woonmaatschappij toe, met nadruk voor elk van de actoren en hun specifieke werking. Er wordt stilgestaan bij het decretale kader omtrent het fusietraject, de situatie van het aandeelhouderschap, de vorming van het bestuursorgaan mede in het licht van de modelstatuten, …

Dit door middel van praktijkvoorbeelden met enkele handige tips en tricks.

Voorts wordt er dieper ingegaan op het arrest van het Grondwettelijk Hof van 24 november 2022 (nr. 155/2022).

Afsluitend worden er enkele slotbeschouwingen geformuleerd en is er een ruime mogelijkheid voorzien tot het stellen van vragen.

Onmisbaar voor iedereen die op de hoogte wil zijn en blijven inzake sociale huisvesting.

2023

Alexander Verschave
151,25
Beschikbaar
Sociale verkiezingen in 1000 uitspraken (VOD)

Webinar on demand

Webinar opgenomen op 20/06/2023

In mei 2024 zijn er opnieuw sociale verkiezingen voor de oprichting en de vernieuwing van de ondernemingsraden en de comités voor preventie en bescherming op het werk en betreft meer dan 7000 ondernemingen. De kiesprocedure vangt al aan in december 2023 en neemt in totaal 150 dagen in beslag. Dit lijkt nog lang, maar zal er ook snel zijn … Tijdens die kiesprocedure maken werkgevers en sociale partners afspraken over de manier waarop de verkiezingen zullen georganiseerd worden, en hoe men het sociaal overleg zal structureren. Indien men daarover niet tot akkoorden komt, doet de rechtbank uitspraak.

  1. Tijdens de periode 2004-2020, waren de sociale verkiezingen goed voor 1100 rechtszaken.
  2. Bij de verkiezingen in 2020 waren er ongeveer 3971 kiesprocedures voor ondernemingsraden en 7136 kiesprocedures voor een comité preventie en bescherming op het werk.
  3. Ongeveer 1,5% van de kiesprocedures eindigt op de één of andere manier voor de rechtbank. Voor al de betrokken actoren is het van groot belang goed voorbereid te zijn.

De rechtspraak vanaf 2004 werd geanalyseerd en in kaart gebracht. De resultaten van deze studie worden gepresenteerd tijdens dit webinar on demand. De vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht van de UGent organiseert sinds 2007 een reeks studienamiddagen, niet alleen als bron voor inspiratie in de praktijk maar ook tot reflectie over dit thema. We zijn dan ook trots de nieuwe editie voor te stellen samen met de bijhorende publicatie – onmisbaar voor iedereen die er klaar wil voor zijn …

We starten met Michel De Gols, jarenlang de architect van de sociale verkiezingen bij de FOD Waso, die een eerste commentaar geeft bij (ontwerpen van) de nieuw(ste) regelgeving. Piet Van den Bergh en Jan Vanthournout presenteren een cumulatieve analyse van de rechtspraak over de periode 2004 tot 2024, in samenwerking met Matthias Jacxsens. Hun aandacht gaat uit naar het in kaart brengen van patronen en ontwikkelingen in de jurisprudentie, en zij doen uitspraken over de betekenis en relevantie daarvan.  Onder begeleiding van voorzitter Patrick Humblet is er ruimte voor debat, kritische vraagstelling en reflectie.

2023

Patrick Humblet, Michel De Gols, ...
181,50
Beschikbaar
25 jaar Vlaamse Wooncode – 1 jaar Vlaamse Codex Wonen van 2021 (VOD)

Webinar on demand

Op zoek naar zilver

In 1997 werd de Vlaamse Wooncode afgekondigd. Inmiddels met ingang van 1 januari 2021 omgevormd tot de Vlaamse Codex Wonen van 2021. In 2022 ‘vieren’ we dus de 25ste verjaardag van de Vlaamse Wooncode en de eerste verjaardag van de Vlaamse Codex Wonen van 2021.

Sinds 1997 kijken we om de 5 jaar terug op de ontwikkelingen in het Vlaamse woonbeleid. Ook nu is dit aangewezen, want de afgelopen 5 jaar heeft de decreetgever - zoals inmiddels gebruikelijk - niet stil gezeten.

Op deze studiedag kijken we of het basisdecreet inzake wonen nog goed in elkaar zit, dan wel of er (dringend) bijsturingen nodig zijn om het grondrecht op wonen voor iedereen te garanderen.

In het eerste deel van de studiedag bespreken vijf specialisten de huidige staat van het Vlaamse woonbeleid: de woningkwaliteitsbewaking, het sociale huurstelsel, de woonmaatschappij als nieuwe sociale verhuurder, de nieuwe woonvormen en het lokaal woonbeleid. In de namiddag laten we tijdens het debat de mensen uit de praktijk aan het woord over een aantal actuele topics van het woonbeleid.

 

2022

Bernard Hubeau, Tom Vandromme, ...
200
Beschikbaar
OCMW-dienstverlening 2022 (VOD)

Webinar on demand

Naar aanleiding van de volledige herwerking van de publicatie “OCMW -dienstverlening” enkele jaren geleden organiseerde de redactie een studienamiddag over het OCMW-recht, waarbij bleek dat er veel interesse is voor deze boeiende rechtstak. Wetswijzigingen en rechtspraak zorgen ervoor dat het OCMW-recht een materie is die voortdurend in evolutie is. Via bijwerkingen wordt het handboek steeds up-to-date gehouden.

Als aanvulling op de actualisaties in het handboek en wegens het succes van drie eerste studienamiddagen, plannen we opnieuw een studienamiddag waarbij enkele actuele knelpunten worden uitgediept. Tijdens deze editie focussen vakspecialisten op de volgende 3 thema’s:

- De terugvordering van het (equivalent) leefloon bij de begunstigde: praktijk en knelpunten

  • Korte inleiding in het juridisch kader: Over de terugvordering in de RMI-wet en de OCMW-wet
  • Terugvorderingsgevallen en omvang van de terugvordering : Over de praktijk in de OCMW’s en de arbeidsgerechten
  • Bespreking van de voornaamste knelpunten: Over grote bedragen, lange termijnen en objectieve bewijzen
  • Slotbeschouwing: Over principiële en praktische (beleids)keuzes binnen het wettelijk kader

- Wisselwerking tussen het OCMW en CSR

  • Moet een OCMW aanvullende steun toekennen als een verzoeker in de CSR zijn leefgeld te laag vindt?
  • Vormt het feit dat iemand toegelaten wordt tot de CSR een voldoende bewijs dat deze persoon over onvoldoende bestaansmiddelen beschikt, een van de toekenningsvereisten voor een leefloon?
  • Is een terugvordering van OCMW-steun tijdens de CSR te aanzien als een boedelschuld?
  • Vereist een aanvraag bij het OCMW om terugvorderbare steun de machtiging van de schuldbemiddelingsrechter?

- Gerechtelijk traject samenwerking schuldbemiddelaar

Een must voor iedereen die professioneel betrokken is bij deze problematiek!

2022

Dirk Torfs, Margot Van Leuvenhaege, ...
135
Beschikbaar
OCMW-dienstverlening anno 2020 (VOD)

Webinar on demand

Webinar opgenomen op 19/04/2022

Naar aanleiding van de volledige herwerking van de publicatie “OCMW -dienstverlening” enkele jaren geleden organiseerde de redactie een studienamiddag over het OCMW-recht, waarbij bleek dat er veel interesse is voor deze boeiende rechtstak. Wetswijzigingen en rechtspraak zorgen ervoor dat het OCMW-recht een materie is die voortdurend in evolutie is. Via bijwerkingen wordt het handboek steeds up-to-date gehouden.

Als aanvulling op de actualisaties in het handboek en wegens het succes van drie eerste studienamiddagen, plannen we opnieuw een webinar waarbij enkele actuele knelpunten worden uitgediept:

Tijdens deze editie focussen vakspecialisten op de volgende 3 thema’s:

  • Activering, anders bekeken
  • Vreemdelingenrecht en OCMW-dienstverlening: stand van zaken in regelgeving en rechtspraak
  • OCMW-tussenkomsten voor de bewoners van woonzorgcentra

Een must voor iedereen die professioneel betrokken is bij deze problematiek!

2022

Steven Bouckaert, Guido De Baere, ...
202,50
Beschikbaar
Recente ontwikkelingen in het insolventie- en beslagrecht 2022 (VOD)

Webinar on demand

Studienamiddag Tijdschrift voor Insolventie- en Beslagrecht  - Vijfde editie

Trouw aan de filosofie van het Tijdschrift voor insolventie- en beslagrecht (TIBR) wil de vijfde editie van deze studienamiddag een dwarsdoorsnede bieden van een aantal actuele ontwikkelingen binnen de kernmateries van het tijdschrift.

Tijdens een eerste overkoepelende uiteenzetting wordt een overzicht geboden van de recente rechtspraak van de hoogste rechtscolleges binnen het insolventie-, beslag- en zekerheidsrecht.

Het tweede deel van de namiddag wordt volledig gewijd aan de invordering van fiscale en andere publieke schulden. De Wet van 13 april 2019 betreffende de minnelijke en gedwongen invordering van fiscale en niet-fiscale schuldvorderingen harmoniseert en rationaliseert de invorderingsprocedure met betrekking tot de verschillende fiscale en niet-fiscale schuldvorderingen waarvan de invordering is toevertrouwd aan de Algemene Administratie van de Inning en Invordering. De wet bevat tevens een aantal belangrijke inhoudelijke wijzigingen, die toelichting behoeven..
Tijdens een eerste sessie wordt het algemene kader van deze regelgeving geschetst. Tijdens een tweede sessie wordt vervolgens ingegaan op een aantal specifieke vraagstukken zoals het vereenvoudigd fiscaal derdenbeslag, de fiscale voorrechten en aansprakelijkheden, en de mogelijkheid om in bepaalde gevallen te kunnen rekenen op een zekere mildheid vanwege de fiscale ontvanger (in de vorm van een onbeperkt uitstel van invordering en/of vrijstelling van nalatigheidsinteresten).

Ter afsluiting is er een debat.
 

2022

Diederik Bruloot, Roel Fransis, ...
160
Beschikbaar
COVID-19 en werk: vragen na de vaccinatie (VOD)

Webinar on demand

Het einde van de pandemie is in zicht … De vaccinaties lijken ‘tickets to freedom’. Wanneer de vaccinatiecampagne achter de rug is, komen werkgever en werknemer in een nieuwe realiteit terecht die heel wat (juridische) vragen doet rijzen:

  • Hoe zal die nieuwe werkelijkheid er uit zien?
  • Kan de werknemer nog besmet geraken op het werk? En ernstig ziek worden?
  • Is dat dan een arbeidsongeval of een beroepsziekte of geen van beide?
  • En wat met de rechten - en vooral verplichtingen - van de werkgever ?
  • Kan de werkgever een beleid voeren zonder te discrimineren of aan de privacy van de werknemer te raken ?
  • Hoe zit het met de juridische aansprakelijkheid van werkgever en werknemer in geval van besmetting ?
  • Welke rol kan de arbeidsarts spelen ?

Tijdens dit boeiende webinar trachten we op al die vragen een praktisch bruikbaar antwoord te geven en wegen in elk geval de verschillende opties tegen elkaar af.

Onmisbaar voor iedereen die HR-gewijs voorbereid wil zijn voor dit nieuwe tijdperk …

2021

Edelhart Kempeneers, Chris Persyn, ...
155
Beschikbaar
Jeugdbeschermingsrecht in evolutie (VOD)

Webinar on demand

Zopas rolde de nieuwe editie van het Handboek Jeugdbeschermingsrecht van de pers. Zoals bij de vorige edities is de ambitie een volledig overzicht te geven van het jeugdbeschermingsrecht, met kritische aandacht voor de toepassing en toepassingsproblemen ervan in de praktijk en met oog voor de impact van evoluties in de maatschappelijke en juridische omgeving waarbinnen de jeugdbescherming zich bevindt. En dat op een bevattelijke manier, zodat het bruikbaar is voor ieder die met de materie bezig is: rechtspractici, actoren uit het werkveld, academici, studenten ... De nieuwe editie was meer dan nodig, gezien de permanente ontwikkelingen in het jeugdbeschermingsrecht, ditmaal in het bijzonder de creatie van een Vlaams (en Brussels) jeugddelinquentierecht.

Tegelijk is het handboek het resultaat van continue activiteiten op het gebied van onderzoek, onderwijs en dienstverlening, vanuit de werking van de Onderzoekslijn Jeugdrecht en Jeugdcriminologie (Instituut voor Sociaal Recht & Leuvens Instituut voor Criminologie, KU Leuven). Ter gelegenheid van het verschijnen van deze nieuwe editie houden we daarom graag een studienamiddag waarin we ingaan op actuele thema’s én het verband maken met ons lopend juridisch onderzoek.

Onmisbaar voor ieder die een grondige update wil inzake jeugdbeschermingsrecht.
 

2021

Johan Put, Jantien Leenknecht, ...
150
Beschikbaar

Blijf op de hoogte van relevante informatie, recente publicaties en opleidingen.
Schrijf u in op onze nieuwsbrief.