Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Tweehonderd jaar rechtsfaculteiten Gent en Luik

Dit jaar herdenken onze faculteit en onze universiteit hun tweehonderdste verjaardag. Omdat ook de Luikse zusterfaculteit in 1817 gesticht is, organiseren de Gentse en Luikse rechtsfaculteiten een gezamenlijk congres dat enerzijds terugblikt op het verleden, anderzijds vooruitkijkt naar de uitdagingen van de toekomst. Het verleden komt aan bod op 20 september in Gent. Na lezingen over universiteitsgeschiedenis in het algemeen en de geschiedenis van de beide rechtsfaculteiten in het bijzonder, komen de grote figuren uit de voorbije tweehonderd jaar aan bod van François Laurent tot Michel Franchimont en dit in sessies over privaatrecht, publiekrecht, strafrecht en criminologie, sociaal, economisch en fiscaal recht, metajuridica en economie, sociologie en politicologie. De daaropvolgende dag in Luik probeert een kijk te geven op de toekomst. Eminente sprekers geven hun visie op de te verwachten ontwikkelingen in onderzoek en onderwijs aan de rechtsfaculteiten. Welke uitdagingen staan de faculteiten te wachten? Hoe omgaan met de nieuwe methoden van onderwijs en onderzoek? Wat met de toenemende commercialisering van de academische wereld?

We nodigen alle leden van onze facultaire en universitaire gemeenschap graag uit om deel te nemen aan dit tweedaags congres. Inschrijving is gratis voor wie inschrijft via Eventmanager.

» Klik hier voor meer info

Wanneer en waar?

Woensdag 20 september 2017 (10:00-18:30) Universiteit Gent, Aula, Voldersstraat 9, Gent en Faculteit Rechtsgeleerdheid, Binnenkoer Voldersstraat 3- Binnenkoer Universiteitsstraat 4, Gent

Donderdag 21 september 2017 (09:30-18:30) Universiteit Luik, Salle Académique, Place du 20 Août 7, Luik

» Bekijk het programma hier

Schrijf u hier in via Eventmanager »

Via Eventmanager kan u ook intekenen op het boek Tweehonderd jaar Gentse en Luikse rechtsfaculteiten. Dat zal 250 à 300 pagina’s tellen. Die Keure zal als uitgever optreden. Kostprijs: 60 euro.


Lees ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief