27
nov 2024

Cassatieberoep

Sint-Niklaas

Sint-Niklaas
Livestream

De Conferentie van Vlaamse Gerechtsdeurwaarders (CVG) verenigt de beroepsgroep en verdedigt de belangen van de Vlaamse gerechtsdeurwaarders, dit zowel ten aanzien van de andere beroepsorganen als ten aanzien van de bevoegde beleidsinstanties.

CVG biedt ook opleidingen aan, aan leden en niet-leden, over actuele relevante topics waarbij een perfect evenwicht wordt geboden tussen theorie en praktijk en beroep wordt gedaan op een bevlogen spreker, expert in deze materie. De laatste sessie van dit jaar handelt over het cassatieberoep.

Tijdens deze opleiding zullen een aantal punten aan bod komen die specifiek voor de praktijk van de gerechtsdeurwaarder van belang zijn.

Het gaat hierbij om een aantal aspecten van:

  • het onderscheid tussen de cassatieprocedure in burgerlijke zaken en de cassatieprocedure in strafzaken
  • de vereisten betreffende de ontvankelijkheid van het cassatieberoep (de beslissingen waartegen in cassatie opgekomen kan worden, de partijen door en tegen wie cassatieberoep moet worden ingesteld, de termijn, de bijstand van een advocaat bij het Hof van Cassatie)
  • de vormvereisten betreffende het instellen van cassatieberoep
  • de betekening van de cassatieberoepen
  • de procedure na vernietiging door het Hof van Cassatie, met inbegrip van het aanhangig maken van de zaak en de betekening

Dit alles wordt verduidelijkt aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Genoeg materiaal om iedere gerechtsdeurwaarder, kandidaat en stagiair te kunnen boeien.

Deelnemen aan deze opleiding ?

Programma

15.30 – 16.00 u.: Onthaal van de deelnemers

16.00 – 17.15 u.: Deel 1

17.15 – 17.45 u.: Pauze

17.45 – 19.00 u.: Deel 2

Beatrix Vanlerberghe, Advocaat bij het Hof van Cassatie  Claire Van De Winkel, Kandidaat-gerechtsdeurwaarder
  • Erkenningscommissie van Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders (NKGB) : Erkend voor 3 punten

Datum

Woensdag 27 november 2024 van 16.00 tot 19.00 uur (aanmelden van 15.30 uur)

Locatie

  • Servwir, Koningin Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas
  • Online

Meer informatie volgt bij de bevestiging van uw inschrijving.

Annuleren

Annuleren kan enkel binnen de 14 dagen na inschrijving, tenzij de opleiding binnen deze 14 dagen doorgaat, dan valt de einddatum van deze annulatie uiterlijk 5 dagen voor de opleidingsdatum. In geval er niet ingeschreven werd via webshop, wordt in dat geval steeds 15 euro aangerekend als annulatiekost. Kosteloos een vervanger aanduiden kan altijd.

  •  Sint-Niklaas

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding in Sint-Niklaas bedraagt 185 euro (excl. 21% btw) / 223,85 euro (incl. 21% btw) en omvat:

  • de deelname aan de opleiding
  • de documentatiemap
  • de catering

CVG-leden betalen voor deelname in Sint-Niklaas 165 euro (excl. btw) / 199,65 euro (incl. btw). (gelieve bij het invullen van de gegevens van de deelnemer de ledenprijs hieronder aan te vinken)

  • Livestream

Het inschrijvingsgeld voor de livestream bedraagt 155 euro (excl. 21% btw) / 187,55 euro (incl. 21% btw) en omvat:

  • de deelname aan de livestream
  • de documentatie

CVG-leden betalen voor deelname aan de livestream 135 euro (excl. btw) / 163,35 euro (incl. btw). (gelieve bij het invullen van de gegevens van de deelnemer de ledenprijs hieronder aan te vinken)

Bespaar met KMO-portefeuille

Die Keure Opleidingen is erkend als gecertificeerd opleidingsinstituut. Daardoor kan u deze opleiding gedeeltelijk betalen met de subsidies die de Vlaamse Overheid toekent via de KMO-portefeuille. Indien u voldoet aan de criteria kan uw bedrijf tot 30% besparen op uw opleidingskost. Meer informatie?  www.kmo-portefeuille.be

Het erkenningsnummer van die Keure Opleidingen is DV.O106345. Uw aanvraag bij de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Ondernemen te respecteren.

Doelpubliek:

Kies hier de optie die u het best past

223,85

Onderstaande gegevens worden zo weergegeven op de deelnemerslijst.
Als abonnee of lid geniet u een korting, bij onrechtmatig gebruik wordt de normale prijs aangerekend – zie rubriek "Prijs" hierboven.