Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Inspiratie: thema herfst met Krullenbol

De herfst is overal om ons heen: je voelt het aan de frissere temperaturen, je ziet het aan de kleurrijke bladeren en ruikt het door die herkenbare vochtige herfstlucht. Ideaal om warmere truien boven te halen, herfstwandelingen te maken, typische herfstdieren te spotten en pompoenen te versieren. Hieronder geven we je alvast wat herfstige inspiratie voor activiteiten met je kleuters 👇

Krullenbol is een methode voorbereidend schrijven. Een kind moet heel wat vaardigheden beheersen om tot schrijven te komen. Daarom leert de methode ze al schrijven in de kleuterklas. Het gaat niet per se om het schrijven, wel om schrijfvaardigheden en het verbeteren van de fijne motoriek. Met Krullenbol oefenen kleuters die specifieke vaardigheden thematisch in spel- en knutselvorm. En omdat het volop herfst is buiten, download je hieronder twee activiteiten in het herfstthema.

Egeltjes gespot! 🦔🍂

Vraag je kleuters eens welke dieren ze in de herfst zouden kunnen tegenkomen in het bos: muizen, eekhoorns en zeker egels! Egels vormen met hun stekels ook uitstekende dieren om te tekenen en handbewegingen te oefenen. Ontdek hoe Krullenbol dit creatief aanpakt met onderstaande gratis downloads per leeftijd (klik op de afbeelding om te downloaden): 

3+

Krullenbol1_egel

4+

Krullenbol2_egel

5+

Krullenbol3_egel

 

Extra plezier beleven alle kleuters met het egeltjeslied van Krullenbol, leuk om samen te zingen of op te leggen tijdens het knutselen en schrijven! 😉🎵

 

Spoken met Halloween 👻🎃

Ook typerend voor de herfst: pompoensoep en op snoepjesjacht gaan. Op 31 oktober vieren we namelijk Halloween, een griezelfeest dat je ook voor kleuters heel leuk kan maken. Spoken zijn figuren die tot de verbeelding spreken en als er iets is wat kleuters graag gebruiken, is het wel die verbeelding. Met deze drie downloads knutsel je samen met hen een spookje en oefenen ze tegelijk hun ritmiek en beweging (klik op de afbeelding om te downloaden):

3+

Krullenbol1_spook

4+

Krullenbol2_spook

5+

Krullenbol3_spook

 

Benieuwd naar meer (herfst)activiteiten van Krullenbol? 

KIJK IN DE METHODE »

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief