die Keure Educatief

KRULLENBOL

Volg het kerstritme met Krullenbol

De winter en kerst zijn hartverwarmende thema’s om rond te werken met je kleuters. Dat weet onze methode voorbereidend schrijven maar al te goed. Daarom heeft Krullenbol heel wat ideeën en schrijf- en beweegactiviteiten klaar voor je kleuters waarin kerstballen, kerstbomen en slingers een feestelijke rol spelen.

Kerst in de kleuterklas

De methode Krullenbol zet in op jaarkringebonden thema’s, waaronder de twee geliefde winterthema’s Koude dagen en Kerstmis. Zo staat het Activiteitenboek boordevol ideeën om aan de slag te gaan. Bekijk hieronder alvast enkele activiteiten als inspiratie voor jouw laatste werkjes en oefeningen voor de kerstvakantie.

Beweeg zoals een kerstboom

Het ruime aanbod activiteiten voor schrijfvaardigheden wordt sinds dit schooljaar op het platform Kabas aangevuld met gloednieuwe video’s. Die video’s beelden de schrijfbeweging uit met het hele lichaam. Zo krijgen je kleuters de vormen nog beter onder de knie! De activiteit ‘symmetrische bomen’ oefent bijvoorbeeld op de vorm van een kerstboom.

Activiteiten 5+/Expert

Ideeën schrijfvaardigheid rond het thema kerst uit het activiteitenboek

Video schrijfvaardigheid

Nieuw! Video bij de activiteit schrijfvaardigheid ‘Symmetrische bomen’

Benieuwd naar meer van Krullenbol?

Krullenbol is een methode voorbereidend schrijven vanaf 3 tot 7 jaar. De methode maakt de leerkracht bewust van het ontwikkelingsproces dat een kleuter doorloopt om tot schrijven te komen. Met een breed keuzeaanbod van activiteiten op schrijfritmiek en een apart aanbod  grootmotorisch bewegen bereidt Krullenbol je kleuters goed voor op schrift in het 1e leerjaar met Luna.