Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Motiveren zonder controleren

Aan de slag met ZDT op de werkvloer

Auteurs: Anja Van den Broeck en Hermina Van Coillie

Geïnteresseerd?

Motiveren zonder controleren

» BESTEL HET BOEK

Waarom dit boek?

Er zijn heel wat contexten te bedenken waarbij we zouden willen dat we meer invloed hebben op anderen en we hen beter zouden willen kunnen motiveren. Denk maar aan

  • medewerkers aansporen alles te geven voor dat ene project,
  • onszelf willen motiveren om te gaan sporten,
  • anderen willen aanzetten om zoveel mogelijk het openbaar vervoer te nemen,

Dit boek focust zich op motivatie binnen een professionele context, al werken dezelfde principes even goed in de privésfeer: Dezelfde principes zijn van tel wanneer je jouw partner wil motiveren om de sokken in (in plaats van naast) de wasmand te droppen of minder geld uit te geven aan shoppen, en wanneer je jouw kinderen er toe wil aanzetten om hun kamer op te ruimen.

Zonder motivatie is er geen gedrag. Motivatie stuurt immers je gedrag. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de wetenschappelijke literatuur uitgebreid bestudeert hoe we onszelf en anderen het best ‘in beweging brengen’ en ‘motiveren’. Ondertussen bestaan er heel wat theorieën rond motivatie. Anja en Hermina baseren zich voor dit boek op de Zelf-Determinatietheorie (ZDT). Het is een vrij jonge, maar uitgebreide theorie die zijn strepen al verdiend heeft, zowel wat wetenschappelijk onderzoek betreft als in de praktijk.  

ZDT zegt iets over waarom we doen wat we doen, wat de impact is van de doelen die we nastreven en waar we onze energie vandaan halen. ZDT doorprikt hierbij een aantal klassieke mythes rond motivatie. Zo is intrinsieke motivatie niet de heilige graal van motivatie: Je job leuk vinden (intrinsieke motivatie) is dus geen voorwaarde om op een goede manier gemotiveerd te zijn. ‘Meer motivatie’ is daarnaast ook niet altijd beter: Medewerkers kunnen immers ook op een verkeerde manier gemotiveerd zijn en dat kan heel wat nefaste gevolgen hebben.

Naast deze twee doorprikte mythes legt het boek nog meer uit wat ZDT is en het toont het aan dat werken volgens de principes van ZDT winst kan opleveren (letterlijk). Het boek legt de basisprincipes van ZDT uit met een handig ABC. Er zijn zelfs oefeningen en concrete voorbeelden doorheen het boek om te komen tot zelfrelflectie en om concreet aan de slag te gaan op je eigen werkvloer.

Voor wie is dit boek?

Dit boek richt zich in hoofdzaak (maar niet exclusief) tot hr-managers, hr-directors, leidinggevenden, CEO’s, zaakvoerders, preventie-adviseurs, en iedereen die beter en efficiënter wil motiveren op de werkvloer. Zelfs als je alleen jezelf beter wil motiveren om burnout te voorkomen en meer voldoening wil halen uit je werk.  

Wie zijn de auteurs?

- Anja Van den Broeck behaalde haar doctoraat in 2010 in de arbeids- en motivatiepsychologie en werk sindsdien als professor management en motivatie aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven .

Anja publiceerde meer dan 70 artikels in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften binnen het vakgebied van management en arbeidspsychologie. In haar onderzoek, bestudeert Anja hoe en onder welke omstandigheden werknemers zich goed voelen op de werkvloer en het beste van zichzelf kunnen geven. Ze onderzoekt hierbij hoe werk, welzijn en motivatie op elkaar inspelen en elkaar versterken. De zelfdeterminatie theorie staat hierbij centraal. Naast haar wetenschappelijk werk, is Anja een veelgevraagd spreker binnen organisaties en voor het ruimere publiek. Ze deelt daarnaast haar kennis rond burnout, engagement, return to work, waarden, motivatie, werkbaar werk en leiderschap in workshops voor HR-medewerkers en leidinggevenden.  

Contact: anja.vandenbroeck@kuleuven.be

- Hermina Van Coillie is senior consultant en motivatie-expert bij Otolith. Hermina doctoreerde in 2004 aan de KU Leuven (Kwantitatieve en Persoonlijkheidspsychologie) en werkte nog twee jaar als postdoctoraal onderzoeker aan de Faculteit Psychologische en Pedagogische Wetenschappen.

In 2006 startte zij als onderzoekexpert bij Securex HR Research. Zij schreef ettelijke wetenschappelijke artikelen, white papers, rapporten. Ze is een veelgevraagd spreekster over haar onderzoeksthema’s. Deze zijn alle gelinkt aan de duurzame inzetbaarheid van werknemers: “Hoe kunnen we op een respectvolle manier iedereen met passie en zinvolheid zo lang mogelijk aan de slag houden.” Ze verdiepte zich de afgelopen jaren in thema’s zoals vergrijzing en langer werken, burn-out, welzijn, mobiliteit, flexibiliteit, tijds- en plaats-onafhankelijk werken, work addiction, work-life balance, Mindfulness, deeltijds werk, motivatie op de werkvloer en leiderschap. Van Coillie baseert zich op de zelfdeterminatie theorie. Ze is ook docent aan de Ehsal Management School en de Arteveldehogeschool.

Contact: herminavc@gmail.com

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief