Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Win een schoolauteur!

Naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand schenkt Verrekijker één school een jeugdauteur voor schooljaar 2020-2021!

Wie o wie

Laïla Koubaa is schrijver. Ze is dochter van een Tunesische vader en een Belgische moeder. Ze groeide op in Eggewaartskapelle, een Vlaams polderdorpje. Tijdens de Jasmijnrevolutie in 2011 kwam Azizi, die zich al lange tijd in haar verscholen hield, zijn verhaal vertellen … In mei 2013 verscheen haar debuut 'Azizi en de kleine vogel'.

Laïla woont met haar twee kinderen en man in Gent. Ze is master in de Oosterse Talen en Culturen en begeleidt jongeren met specifieke noden in verschillende scholen.

Voor onze Verrekijkerbieb schreef Laïla vier leuke verhalen. De Verrekijkerbieb is een uitgebreid aanbod van leesmateriaal voor leerlingen van het tweede tot en met het zesde leerjaar dat ingezet kan worden tijdens de lessen vloeiend lezen.

schoolauteur

Een schoolauteur, wat houdt dat in?

Workshops schrijven 
  • In het eerste trimester komt de schoolauteur drie dagen naar school om elke klas of leerjaar een workshop schrijven te geven. De workshops worden aangepast volgens leerjaar.
  • De schoolauteur zet tijdens de workshop elke klas op weg om een klassikaal verhaal te schrijven.
  • De leerkracht en leerlingen schrijven het verhaal verder uit.
Feedback & lino-workshops 
  • Tijdens het tweede trimester komt de schoolauteur twee dagen naar de school om feedback over de verhalen te geven en de puntjes op de i te zetten.
  • De schoolauteur geeft daarnaast een workshop lino's maken wat kan dienen als inspiratie voor de illustraties bij de verhalen of voor bladwijzers
Het trotsproduct 
  • Onze methode Verrekijker sluit elke Kijker (of thema) af met een trotsproduct of toonmoment. De leerlingen tonen trots wat ze in de instructieweken hebben bereikt. Ook dit project werkt toe naar een trotsproduct en toonmoment: alle verhalen en illustraties worden gebundeld in één boek, gedrukt door die Keure.
  • In het derde trimester komen enkele afgevaardigden van die Keure en de schoolauteur de boeken overhandigen op school. Elke leerkracht en leerling ontvangt een exemplaar van het boek.


And the winner is ...

Proficiat Katleen Van Hoecke*!
Jouw school mag volgend schooljaar aan de slag met onze schoolauteur Laïla Koubaa:

BASISSCHOOL GIBO DE ROZELAAR
SCHOOLSTRAAT 4, WICHELEN

* We contacteren je persoonlijk voor verdere afspraken.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief