die Keure Educatief

MOL EN BEER | VERREKIJKER | LE PUITS AUX LIVRES

Voorleesweek

Van 18 t.e.m. 26 november is het weer tijd om je stem te schrapen en het beste van jezelf te geven tijdens de Voorleesweek 2023. Het thema van deze editie is ‘Word jij mijn voorleesbuddy?’. Een vraag waar onze vrienden mol en beer uit het 1e leerjaar, onze taalmethode Verrekijker en onze Franse leesboekjes van Le puits aux livres maar al te graag op ingaan! Doe mee en maak kans op een voorleespakket met materiaal uit onze methodes voor elk leerjaar.

Voorleesbuddy's mol en beer

Voor een kind dat leert lezen is voorlezen een cruciaal onderdeel. Daarom biedt onze methode mol en beer in het 1e leerjaar ontzettend veel leesmateriaal aan zoals boeken, strips en krantjes die je enerzijds als leerkracht kunt voorlezen aan je klas en anderzijds ook door de leerlingen klassikaal of om beurten aan elkaar kunt laten voorlezen. Door de tekst luidop (voor) te lezen worden de letters en klanken verankerd en de schrijfwijze beter onthouden. Mol en beer vormen zo de beste twee voorleesbuddy’s die je eersteklassers maar kunnen bedenken.

Verrekijker taal

Vanaf het 2e leerjaar zet de taalmethode Verrekijker taal in op leesplezier met extra aandacht voor begrijpend lezen. Onder de vele leesmaterialen biedt Verrekijker ook vier leesboeken aan waarin leesteksten voor de lessen vloeiend lezen centraal staan. Ieder leesboek telt 18 tekstfragmenten uit bestaande jeugdboeken die een mix vormen van fictie (verhalen, strips, gedichten …) en non-fictie (informatie, instructies, artikels …). De teksten zijn ingedeeld in drie leesniveaus die rekening houden met zowel de beginnende als gevorderde lezer.

Le puits aux livres

In de 3e graad kan voorlezen ook in een Frans jasje. Le puits aux livres helpt je daar volontiers bij: de bieb bevat in totaal 7 Franse leesboekjes. Vier van de boekjes zijn verhalen die aansluiten bij de leefwereld van leerlingen van het 6e leerjaar, de drie andere boekjes zijn bedoeld om de woordenschat van de leerlingen te verrijken.

Win een voorleespakket

Deze actie is ondertussen afgelopen. Proficiat aan de winnaars, jullie winnen een leuk voorleespakket dat bestaat uit twee strips van mol en beer, een leesboek van Verrekijker en twee boekjes van Le puits aux livres. Veel voorleesplezier!

Ontdek al onze taalmethodes

mol en beer (1e leerjaar)

Onze methode aanvankelijk lezen voor het 1e leerjaar vindt dat leren lezen een specifieke aanpak vraagt, maar vooral leuk moet zijn! De motiverende themafiguren mol en beer leren je eersteklassers lezen met veel leesmateriaal op papier én in een virtuele oefenwereld. Zo zijn ze sterk voorbereid op het 2e leerjaar!
Ontdek alles over mol en beer

Verrekijker

Onze totaalmethode voor Nederlands vanaf het 2e leerjaar omvat zowel taal als spelling. Leesplezier staat centraal, er is extra aandacht voor begrijpend lezen en de Verrekijkerbieb biedt een ruim leesaanbod met drie leesniveaus.
Ontdek alles over Verrekijker

Passepartout

Deze blended methode Frans vanaf de 2e graad en zet sterk in op mondelinge interactie, met een mondelinge dialoog als centrale tekstsoort. Ook bewegend leren komt in de methode aan bod. Het  platform Kabas biedt bovendien een uniek adaptief oefenaanbod voor elke leerling met co-teacher Kai.
Ontdek alles over Passepartout