Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Iedereen mee met een extra opstap voor taal

Iedereen is anders. Iedereen praat, schrijft, leest en luistert dan ook anders. En dat geldt zeker voor leerlingen die alle vormen van taal nog ontdekken en leren beheersen. Om die reden zet onze taalmethode voor het lager onderwijs Verrekijker bijzonder in op differentiatiemateriaal.

Verrekijker biedt een nieuwe kijk op taal, zet sterk in op lezen en besteedt veel aandacht aan de transfer waarbij leerlingen de verworven competenties toepassen. Daarbij krijgt elke leerling de ondersteuning die hij of zij nodig heeft. Dankzij die verschillende vorm van ondersteuning haalt iedereen in de klas de eindmeet en de leerdoelen voor taal. 

Verrekijker Taal

Verrekijker werkt met 8 Kijkers of thema’s per leerjaar. Bij elke Kijker reikt de methode verschillende differentiatietools aan om elke leerling op maat mee te trekken in het leerproces. Daarnaast voorziet de methode vier leesboeken per jaar met teksten op meerdere niveaus. De methode heeft zelfs een eigen Verrekijkerbieb met kleinere leesboekjes die variëren in leesniveau en tekstsoort zodat lezen voor elke leerling haalbaar en leuk, maar toch uitdagend genoeg blijft. De leerlingen leren daarbij zelf kiezen wat en op welk niveau ze lezen.

📚 Extra

Wedstrijdje om het snelst een boek uitlezen? Dat is geen goed idee, want leestijd is voor iedereen verschillend. Daar houdt Verrekijker Extra dan ook rekening mee: bij elk leesboek van Verrekijker kun je een zorgmoment inlassen met een lees- en werkboek van Verrekijker Extra. Verrekijker Extra biedt specifieke ondersteuning voor leerlingen met leesmoeilijkheden of een leesachterstand, waarbij de principes van Connectlezen (2e leerjaar) en Ralfilezen (3e en 4e leerjaar) toegepast worden.

 

Verrekijker_extra_non-fictie

Verrekijker_extra_fictie

Verrekijker_extra_recept

📚 Opstap

Taal onder de knie krijgen is pittig, zeker als het niet om je eigen moedertaal gaat. Daarom ontwikkelden we aanvullend materiaal voor taalarme of anderstalige leerlingen: Verrekijker Opstap. Doorheen alle taallessen hebben zij namelijk nood aan meer expliciete aandacht voor woordenschat dan anderen. Ook bij het lezen kunnen ze meer ondersteuning gebruiken. Voor hen voorziet Opstap extra visuele en tekstuele aanpassingen in hetzelfde originele Verrekijker-materiaal. Geen samengestelde zinnen, minder scheidbare werkwoorden en de opsplitsing in tekstblokken of bijsturing van de hoeveelheid tekstmateriaal maken het lezen haalbaarder. Er zijn ook meer illustraties om hun taalbegrip te ondersteunen.

Verrekijker

Verrekijker_werkboek_tekst_Api

Verrekijker Opstap

Verrekijker_opstap_tekst_Api

Benieuwd naar Verrekijker Taal, Extra en Opstap? Op onze Verrekijker-site blader je door verschillend voorbeeldmateriaal 📖

KIJK IN DE METHODE »

verrekijker_logo

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief