Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Win een voorleessesie tijdens de Voorleesweek!

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. In 2021 loopt de Voorleesweek van 20 tot 28 november. Tijdens deze week wordt iedereen opgeroepen om elke dag (minstens) een kwartier voor te lezen. Want dat maakt écht een verschil. Eén kwartier, elk kind, elke dag. 

Ook met onze methodes mol en beer en Verrekijker staan we stellig achter deze oproep! Zowel mol en beer als Verrekijker zetten heel sterk in op het ontwikkelen van leesplezier aan de hand van hun didactiek en beide methodes bieden een heel ruim pakket (voor)leesboeken aan. Denk maar aan de Verrekijkerbieb, de leesboeken, strips, samenleesboeken ... 

Doet jouw school actief mee aan de Voorleesweek? Registreer je dan snel voor onze actie en win een voorleesmoment in elk leerjaar door auteur Lies Gallez. Zij komt tijdens de Voorleesweek met heel veel plezier in elk leerjaar voorlezen uit één van onze leesboeken. Veel succes! ðŸ€

voorleesweek

lies gallez

🧐Wie is Lies Gallez? 

Lies Gallez is 30 jaar jong. Als klein meisje wilde ze het liefst zangeres worden, maar eigenlijk vond ze de liedjesteksten schrijven het leukste. Omdat ze de verhalen op school vroeger niet zo spannend vond, begon ze al snel zelf te schrijven. In 2014 behaalde ze haar master audiovisuele kunsten – schrijven aan het RITCS in Brussel. In datzelfde jaar won ze ook de publieksprijs van de A.L. Snijdersprijs.

Lies Gallez werd uitgeroepen tot Rijzende Ster Literatuur 2021 door het NRC Handelsblad. Ze publiceerde vijf Verrekijker-boekjes en een verhalenbundel ‘Het water vangen’.  

Naast schrijven, geeft Lies les aan anderstalige nieuwkomers. En tussendoor staat ze af en toe op een podium met haar teksten.

Komt Lies binnenkort naar jouw school om je leerlingen warm te maken voor boeken, lezen, schrijven ...? Waag je kans!


📖 Praktisch

  • Auteur Lies Gallez komt 22/11, 23/11 of 26/11 een volledige dag naar school om in elk leerjaar voor te lezen uit één van onze leesboeken voor mol en beer of Verrekijker. Je school kan kiezen uit één van deze drie data. 
  • Een voorleessessie duurt ongeveer 50 minuten per leerjaar
  • Deelnemen kan tot en met 7 november 2021. Op maandag 8 november maken we op deze website de winnaar bekend en brengen we hem of haar via mail op de hoogte om praktisch af te spreken.

Winnaar

Proficiat Viviane Van Laarhoven! Auteur Lies Gallez komt tijdens de Voorleesweek naar de gemeentelijke basisschool Heultje om er in alle leerjaren voor te lezen.
We wensen de hele school alvast een boeiende voorleesdag!

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief