die Keure Educatief

PISTACHE

Win Franse posters

De taal van de liefde, de tweede officiële taal van ons land en vaak de eerste vreemde taal waar jouw leerlingen
op school mee kennismaken: bien sûr, le français ! Zoek je nog een methode om taalinitiatie Frans te geven? Lees snel verder en maak kans op leuke posters van de methode Pistache voor het 1e, 2e, 3e of 4e leerjaar.

Pistache

Pistache is een groene muis en wordt ongetwijfeld snel de lieveling van je klas. Zodra hij binnen piept, weten je leerlingen dat de taal in de klas omschakelt naar het Frans. De methode Pistache dompelt hen onder in een Frans taalbad. Alles draait rond zelfvertrouwen en motivatie voor de Franse taal creëren. Dat doet Pistache door veel te herhalen, maar niet te vertalen. Een positieve attitude primeert dan ook op kennis. Leren gebeurt spelenderwijs. 

Op papier biedt Pistache per leerjaar twee werkboeken en een posterset. De leerlingen krijgen geen toetsen, maar evalueren zichzelf via evaluatiekaders in het werkboek. Digitaal biedt Pistache een ruim aanbod op Kabas. Naast het bordboek en de handleiding, beschik je namelijk ook over animaties, liedjes, video’s voor knutselwerken, klikverhalen, woordwebben, digitale spelletjes en verwerkingsoefeningen.

Win een posterset

De groene muis Pistache schenkt een set posters per leerjaar weg! 

Deze actie is ondertussen afgelopen. En de winnaars zijn …

  • 1e leerjaar: Leentje Seigers van XCL Stapsgewijs in Lommel 
  • 2e leerjaar: Sien Avau van VBS Harten Troef in Pepingen
  • 3e leerjaar: Sylvie Miclotte van GO! Basisschool Decroly in Ronse
  • 4e leerjaar: Karine Hofkens van Basisschool Bloeiweide in Brugge
Proficiat aan de winnaars en veel plezier met de Franse posters!

Taalinitiatie Frans voor kleuters

Ook voor de kleuterklas heeft Pistache materiaal in petto! Met de methode Pistache kleuter leren kleuters het Franse klankenregister op een speelse en muzische manier kennen aan de hand van liedjes en animaties rond 10 korte thema’s. Op Kabas staan er bovendien veel digitale spelletjes en verwerkingsoefeningen.