Zoek

NIEUWS

FSC®-certificaat verlengd

Die Keure is weer voor 5 jaar FSC® gecertificeerd. Na een grondige doorlichting van de activiteiten en administratie kregen we een nieuw certificaat. Het garandeert dat ons papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Waarom is een FSC®-certificaat belangrijk?

Ons klimaat verandert onder invloed van de mens en dat beseffen we steeds meer. Ontbossing is één van de grote boosdoeners en er wordt vaak met de vinger gewezen naar de papierindustrie. Dat is niet echt terecht. De papierindustrie is slechts voor 6% verantwoordelijk voor de wereldboskap. Bovendien legt FSC® specifiek voor de papierindustrie plantages aan. Voor elke gekapte boom planten ze er minstens eentje bij. Sinds 1990 kwam er in Europa zelfs 17 miljoen hectare bos bij.

Strijd tegen verspilling

Naast papier uit duurzaam beheerde bossen, werkt die Keure met milieuvriendelijke materialen en zorgt voor een minimaal papierverlies. Dat door digitale drukproeven, strakke montage van publicaties op maat van het papiervel én recyclage van het restpapier. Verder kiezen we voor biologische inkten en lakken op waterbasis.

Duurzaam bosbeheer is belangrijk om de planeet te beschermen nu en in de toekomst. Het FSC® certificaat is één van de stappen die we ondernemen om verantwoord om te springen met het milieu. Die Keure is gecertificeerd sinds maart 2008 en het huidige certificaat is geldig tot maart 2028.