Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Steun aan goede doelen en educatieve initiatieven

Die Keure maakt middelen vrij om initiatieven te steunen die verbonden zijn aan ons bedrijfsdoel, zoals:

1. De Sleutel: een organisatie die zich richt tot schoolgaande jongeren met drugproblemen en risicogroepen.

2. "Saved by the bell”: deze organisatie roept scholen op om op de Internationale Dag van de Leerkracht de schoolbel eens extra te laten luiden omdat elk kind, elke jongere recht heeft op goed onderwijs.

3. De Kangoeroewedstrijd: een wereldwijde reken-, denk- en puzzelwedstrijd.

4. De Vlaamse Wiskunde Olympiade Whizzkids: een ICT-wedstrijd voor leerlingen in de 3e graad van het basisonderwijs.

5. Fonds Dieter: steunfonds voor kansandere jongeren die het moeilijk hebben om na de middelbare school verdere studies aan te vatten en/of af te werken

6. ADIBib maakt leer- en werkboeken van het onderwijs digitaal beschikbaar voor leerlingen met beperkingen in de schriftelijke communicatie.

7. Stichting Pelicano: Meer dan 43.000 kinderen leven in ons land in extreme armoede. Stichting Pelicano helpt kinderen die in schrijnende armoede leven tot ze hun plaats vinden in het werkveld.  Met deze duurzame aanpak doorbreken zij de vicieuze armoedecirkel.  De financiële steun verloopt via zorgpartners, voornamelijk scholen en OCMW’s.  De donaties worden gebruikt voor concrete hulp zoals: een dagelijkse warme maaltijd, seizoensgebonden kledij, (para)medische kosten, schoolkosten, lidgeld vereniging, …

Daarnaast steunen we ook andere initiatieven:

1. De Warmste Week: jaarlijks kiezen onze medewerkers samen een goed doel dat ze willen steunen. De verschillende afdelingen zetten originele acties op poten om geld in te zamelen.

2. De Bebat-ton: onze medewerkers kunnen hun gebruikte baterijen droppen in een Bebat-ton. Op die manier zorgen we er samen voor dat gebruikte batterijen een nieuw leven krijgen. 

3. Dopjesactie: we verzamelen met z'n allen dopjes en steunen hiermee Vrienden der Blinden, het opleidingscentrum voor blindengeleidehonden.

4. Actie restpapier: in het voorjaar van 2020 organiseerde onze educatieve uitgeverij een actie waarbij 100 scholen 2500 vellen A3-papier konden winnen. Met deze actie gaven we ons restpapier een nieuwe bestemming.

5. Spatmaskers tegen COVID-19: het VTI in Deinze vroeg tijdens de coronacrisis of wij nog een voorraadje plastic folie liggen hadden. Dat hadden we. Die folie veranderden ze in 3000 spatmaskers die gebruikt werden in ziekenhuizen.