die Keure Educatief

HUB

Wat is duurzame voeding?

Eten is een basisbehoefte, het thema gaat ons elke dag aan. Gezonde voeding is voor iedereen belangrijk, maar aan voedingsmiddelen zit ook een groot duurzaamheidsaspect verbonden. Wanneer eet je duurzaam en hoe kun je ecologisch verantwoorde voedingskeuzes maken? Wij helpen je op weg met de voorwaarden uit onze methode mens en samenleving.

Magazine Vita

De methode Hub biedt zes aantrekkelijke magazines voor het vak mens en samenleving. Eén daarvan is Vita, een magazine dat volledig in het teken staat van voeding. Leerlingen gaan op zoek naar antwoorden op maatschappelijke, sociale en economische vragen als: waarom eten we, wat eten we, wie bepaalt wat we eten, hoeveel kost eten en wat betekent duurzaam eten. 

Voorwaarden voor duurzame keuzes

We zoomen even in op de vraag wat duurzaam eten concreet betekent. Bij het duurzaamheidsvraagstuk in Hub ontdek je de zes voorwaarden waaraan een voedingsproduct moet voldoen om duurzaam te zijn: biologisch (1), fairtrade (2), lokaal (3), seizoensgebonden (4), verpakkingsarm (5) en geen vlees of vis (6).

Duurzaamheid speelt een grote rol bij voeding, maar is ook cruciaal bij heel veel andere facetten van ons woon- en werkleven. Wil je meer weten over welke inspanningen die Keure als bedrijf levert voor een duurzamere toekomst? 🌍