die Keure Educatief

AUDACE

Lees voor in het Frans

Geef de Voorleesweek een originele insteek en trek de week door tot in je lessen Frans. Want ook voorlezen in het Frans is heel leuk én leerrijk in de 1e graad. Doe mee en win een Frans voorleesboekje uit Audace om voor te lezen in de klas.

Voordelen?

Waarom zou je in je Franse les in de 1e graad een voorleesmoment inlassen? Af en toe zelf luidop voorlezen voor je leerlingen in het Frans laat hen wennen aan de Franse uitspraak en intonatie in verschillende contexten. Hoe meer ze Frans horen, hoe beter hun taalgevoel voor het Frans zich ontwikkelt. Daarnaast kan het ook efficiënt en zelfs motiverend zijn om je leerlingen in groepjes aan elkaar te laten voorlezen. Zo oefenen ze op lezen, spreken en luisteren, want ze mogen elkaar natuurlijk ook steeds corrigeren en feedback geven.

Ontvang een Frans voorleesboekje

Om jou te inspireren voor een leuk voorleesmoment, gaven we een origineel Frans (voor)leesboekje weg uit onze methode Frans, Audace. Het verhaal gaat over le Chapeau rond rouge, een Frans sprookje van Geoffroy de Pennart. Het boekje komt uit module 5 van Audace voor de A-stroom en laat je klas kennismaken met de narratieve tekstsoort.

Deze actie is ondertussen afgelopen.

Beoordelingsexemplaar

Ben je benieuwd naar Frans met Audace voor A-stroom en D- en D&A-finaliteit? Contacteer dan jouw educatief adviseur en ontvang een gratis beoordelingsexemplaar van de methode.