die Keure Educatief

KADET

Nieuw: digitaal werkboek

Als educatieve uitgeverij gaat die Keure voluit voor blended lesmethodes. Blended wil zeggen dat we zowel lesmateriaal ontwikkelen op papier als digitaal waarbij beide onderdelen even belangrijk zijn en elkaar zelfs versterken. De digitale kant van ons blended verhaal speelt zich voor het basisonderwijs af op het platform Kabas. Daar blijven we steeds op zoek naar de nieuwste digitale mogelijkheden. Eén van onze nieuwste innovatieve uitgaven is het digitale werkboek voor de leerling. Wat mag je je daarbij voorstellen?

Digitaal versus papier

Leerlingen zijn het gewoon om in de klas in hun werkboek op papier aan de slag te gaan. Maar een leerling kan de oefeningen en theorie ook even makkelijk digitaal oplossen en raadplegen dankzij het nieuwe digitale werkboek. De eerste methode met zo’n digitaal werkboek is Kadet, onze nieuwe wiskundemethode. Als leerkracht krijg je de keuze of je klas volledig digitaal werkt of de digitale en de papieren versie van het werkboek combineert.


Benieuwd hoe zo’n digitaal werkboek er dan concreet uitziet en hoe je leerlingen ermee moeten werken? Open rechts het voorbeeld van Kadet en je zult zien dat elk onderdeel uit het papieren werkboek terugkeert in het digitale werkboek:

  • de Kaap of het thema
  • het lesnummer
  • het domein
  • de lestitel

Door visueel dezelfde iconen en kleuren te gebruiken, vinden leerlingen ook digitaal makkelijk hun weg naar de basisoefeningen, touw- of tempo-oefeningen en knoop- of niveau-oefeningen. Bovendien bekijkt een leerling via het digitale werkboek rechtstreeks een instructievideo, terwijl hij/zij daarvoor in het werkboek op papier eerst nog een QR-code moet scannen. Ook overgaan naar het digitale scheurblok of de Sloep (onthoudboekje) kan via het digitale werkboek in één klik.