die Keure Educatief

WOUW

Vier de wetenschap met Wouw

Op 26 november 2023 valt de 330ste dag van het jaar, ontdekte zeevaarder James Cook het eiland Maui, werd componist Johann Bach geboren, maar vieren we ook de Dag van de Wetenschap. Op die dag zetten we de wetenschap daarom graag extra in de kijker met lesinspiratie uit onze methode wereldoriëntatie Wouw.

Wetenschap is overal

We komen vaker met de wetenschap in contact dan we zouden denken. Zonder het vak hadden veel zaken die we dagelijks gebruiken niet bestaan. Denk maar aan licht, elektriciteit, een bril … De wetenschap droeg dus al ontzettend veel bij aan een nieuwe, betere wereld. Hoog tijd dus om ook van jouw leerlingen enthousiaste, nieuwsgierige ontdekkers en onderzoekers te maken.

Duik in wetenschap met Wouw

Wouw voorziet jouw leerlingen van kennis, kunde, durf en doorzetting. Dat doet de methode aan de hand van actieve lessen en opdrachten, actuele kennisthema’s en een uitgebreid aanbod aan digitale tools. Wouw dompelt jouw leerlingen onder in de wetenschap met thema’s rond techniek, energie, grondstoffen …

Een boeiend thema voor in jouw les!

Welkom in de wondere wereld van professor Ouw! Een gezellig verstrooide professor en uitvinder van beroep gidst jouw leerlingen doorheen dit boeiende thema. Hoe ontleden we iets en wat betekent drijven en zinken? Die onderzoeksvragen en nog tal van andere experimenten kun je uittesten in de klas of daarbuiten. Samen met de professor ontdekken jouw leerlingen verschillende eigenschappen van materialen, gebruiken ze een stappenplan, moeten ze logisch redeneren … Kortom: een uitdagend doe-thema waarin de leerlingen actief ontdekken en experimenteren. 

Werkboek van Wouw 2 – thema 6 

Bestel een gratis ontdekpakket

Wil je graag meer ontdekken over Wouw en de methode van dichterbij bekijken?