Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

HACCP op maat van de zorg - Opleiding op maat

Waarom?

De keuken van een zorgvoorziening voorziet meermaals per dag een maaltijd voor alle aanwezigen. De maaltijden moeten niet alleen lekker en gevarieerd zijn, ze moeten bovendien voldoen aan de veiligheidsnormen. Er wordt tenslotte gekookt voor een risicogroep, die vaak een verminderd afweersysteem hebben en vatbaarder zijn voor risico’s.

Dit vraagt om een aangepaste aanpak in de keuken van een zorgvoorziening. Autocontrole en het hanteren van het HACCP-systeem is genoodzaakt om hygiëne op peil te houden.

In de eerste opleidingsnamiddag voor leidinggevenden wordt, vertrekkende vanuit het Koninklijk Besluit van 14 november 2003 betreffende autocontrole, meldingsplicht en traceerbaarheid in de voedselketen, uitgelegd wat de basisprincipes zijn en hoe deze praktisch uitgewerkt moeten worden. Verder wordt in deze sessie aangetoond hoe u de principes kunt doorgeven aan uw personeel.  

De tweede opleidingsnamiddag is bedoeld voor het personeel in en om de keuken van een  zorgvoorziening. Uitgaande van dezelfde wettelijke basisprincipes wordt gedemonstreerd hoe maaltijden voldoen aan de veiligheidsnormen. Door het geven van concrete tips & tricks acht men de principes door te sluizen.

Wie geeft deze opleiding? Docent: Eveline Notebaert

Als bio-ingenieur in de scheikunde heeft Eveline Notebaert jarenlange ervaring opgedaan als kwaliteitsmanager in de voedingsindustrie. Sinds de oprichting van Q-Support heeft ze vele voedingsbedrijven bijgestaan in de aanpak van allerhande problematieken met betrekking tot voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit

DoelpubliekOp maat van: leidinggevenden van zorgorganisaties en medewerkers in en om keukens van deze zorgorganisaties

 

Vraag een offerte op maat aan

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief